Tono Tamtam oktober 2023


Tono Tamtam oktober 2023
jaargang 22, nr. 9 (uitgave 217)

De meeste speltakken hebben het seizoen afgesloten met een uitje. De laatste voorbereidingen voor het zomerkamp zijn in volle gang. Tegelijkertijd kijken we ook vooruit naar de start van het nieuwe seizoen na de zomervakantie, met het Kids Powerrr event op 9 september.

Lees de Tono Tamtam van oktober 2023

Een artikel uit deze tamtam

Optreden van De Stokerij

De Stokerij (https://www.destokerijschiedam.nl) is een Schiedams theatergezelschap dat als missie heeft om mensen verslaafd te krijgen aan Theater; dicht op de huid en voorstellingen waar iedereen zich in kan herkennen.

Enige tijd geleden hebben zij de wens geuit een theaterproductie te willen doen op locatie in een boerderij. De gemeente Schiedam heeft ze met ons in contact gebracht, en wij waren er snel uit: ontzettend leuk als Boerderij Landvreugd gebruikt gaat worden voor een locatievoorstelling. Diezelfde gemeente heeft ook aangegeven dat een en ander nog niet in de knel komt met de verkoop van de boerderij, dus… De Stokerij gaat optreden in ons groepshuis!

Het gaat om een een-persoonsopvoering, hoewel de acteur, Koen Wouterse, wel door één medespeler ondersteund wordt. Zelf omschrijft De Stokerij het zo: “Meesterverteller Wouterse neemt je mee naar een ingrijpende gebeurtenis in zijn jeugd, die bij hem steeds vaker de vraag oproept: hoe leef je je beste leven? Leef je liever lang of leef je liever goed? Ga je door of laat je los? Of kan het allebei? En hoe zorg je ervoor dat de achterblijvers door kunnen? Een hartverwarmende eindejaarsvoorstelling onder het genot van een heerlijk kopje erwtensoep.” 


De repetities zijn inmiddels van start gegaan: drie dagen per week wordt hard geoefend in de zaal van boerderij Landvreugd. Van 23 november tot en met 24 december zullen de optredens plaats vinden.

Interesse? Hou De Stokerij in de gaten voor de kaartverkoop.