titel074.jpg

Nieuws

Regelmatig vinden er bijzondere gebeurtenissen plaats bij de Scouting Tono-groep. Bekijk hier het overzicht en lees meer over deze bijzondere gebeurtenissen.

De Scouting Tono-groep collecteert voor Jantje Beton

Buiten spelen is erg belangrijk voor kinderen. Bij de Scouting Tono-groep spelen we ook veel buiten en in groepsverband. Daarom collecteren wij voor Jantje Beton.

Naar de collectebus ↗

Lees meer: Jantje Beton collecte 2023

Vijf vrijwilligers van de Scouting Tono-groep Schiedam ontvingen een kwalificatieteken

Stafleden gekwalificeerd

Tijdens de Denkdag/Baden Powelldag kregen vier vrijwilligers hun kwalificatieteken uitgereikt na het afronden van de verschillende cursussen. Met dit teken tonen zij hun kwalificatie aan.

Lees meer: Kwalificaties

Taart voor de vrijiwilligers nu de Scouting Tono-groep de scoutinggroep is met het grootste aantal jeugdleden in Schiedam

Taart voor vrijwillgers

Tijdens het regelmatige overleg van de vrijwilligers van de Scouting Tono-groep Schiedam (de groepsraad) zijn deze vrijwilligers getrakteerd op taart.

Lees meer: Taart!

De drie vrijwilligers die vnlr een 10-jaar, 10-jaar en een 15-jaar jubileum ereteken ontvingen bij de Scouting Tono-groep Schiedam

Eretekens voor vrijwilligers

Het succes van een vereniging is afhankelijk van haar vrijwilligers. Daarom eerde de Scouting Tono-groep drie van haar vrijwilligers met het uitreiken van jubileumtekens.

Lees meer: Fantastische vrijwilligers

De kerstkaar van de Scouting Tono-groep Schiedam voor kerst 2022

Prettige kerstdagen

De vrijwilligers van de Scouting Tono-groep wensen iedereen een prettige kerstdagen en een gelukkig en scoutingvol nieuwjaar.

Lees meer: en een gelukkig nieuwjaar

De Scouting Tono-groep Schiedam is erg trots op haar vrijwilligers

Goed bezig!

7 December is de Nationale Dag van de Vrijwilliger. Scouting zou niet kunnen bestaan zonder de vele fantastische vrijwilligers. De Scouting Tono-groep is hier geen uitzondering op. Daarom stuurde zowel Scouting Nederland als de Scouting Tono-groep op 7 december een bedankje aan al haar vrijwilligers.

Lees meer: Vrijwilliger bij Scouting?

Laat uw kerstkaarten bezorgen door de Scouting Tono-groep

Verstuur uw kerstkaarten via de Scouting Tono-groep

Goed, goedkoop en snel!

Kerstkaarten versturen? Lever uw kerstkaarten voor Schiedam in bij één van onze inleverpunten, en de Scouting Tono-groep zorgt dat uw kerstkaarten netjes op tijd in de juiste brievenbus liggen. Hiermee steunt u de Scouting Tono-groep én verzend u uw kerstkaarten voor een aantrekkelijk lage prijs.

Lees meer: Verstuur uw kerstkaarten

Bever Felix, welp Svea en scout Storm namen de cheque met de opbrengst van de statiegeldactie van AH Hof van Spaland in ontvangst.

Statiegeld voor Scouting Tono-groep

Klanten van de Albert Heijn in het  Hof van Spaland kunnen hun statiegeldbon doneren voor een goed doel. Met dank aan deze klanten ontving de Scouting Tono-groep een cheque van € 555,45. Drie scouts kregen de cheque overhandigd uit handen van kassière Terry Diefenbach.

Lees meer: Klanten doneren aan Schiedamse scouts

Vanaf 27 augustus 2022 ben je weer welkom om kennis te maken met de Scouting Tono-groep

Nieuwsgierig naar Scouting? Kom mee doen!

Wat dacht je van elke week lekker buiten bezig zijn? Wil je samen met vriendinnen en vriendjes bewegen, samenwerken, avonturen beleven en uitdagingen aan gaan? Dan ben jij toe aan Scouting! En dat komt goed uit, want je kunt nu 3 weken vrijblijvend mee doen met de Scouting Tono-groep.

Direct aanmelden

Lees meer: Kom vrijblijvend kennis maken

Jeugdclubs in Schiedam vragen politiek om Positief Jeugdbeleid

Jeugdclubs vragen aandacht voor Positief Jeugdbeleid

Nu de formatie van een college halverwege is trekken de gezamenlijke Schiedamse jeugdverenigingen aan de bel bij de politiek. In een brief aan de onderhandelaars pleiten zij voor een Positief Jeugdbeleid, iets wat in Schiedam helaas nog ontbreekt.

Lees meer: Jeugdverenigingen schrijven brief aan formatie-onderhandelaars

Hans van de Linde ontvangt de versierselen van de Orde van Oranje Nassau uit handen van de burgemeester van Schiedam

Hans van de Linde ontvangt lintje

De voormalige voorzitter en penningmeester van de Stichting Scouting Tono, Hans van de Linde, ontving op 26 april 2022 het lintje behorende bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau.

Lees meer: Penningmeester lid Orde van Oranje Nassau

Kinderkleding­ruilfeest

Op 30 maart organiseert de Kleine Ambassade het Afval the Game kinderkledingruilfeest. Als afsluiting van Afval the Game, maar ook vanuit de Bliep gedachte dat ieder kind goede kleding zou moeten hebben en de keuze zou moeten hebben om zelf uit te kiezen wat hij of zij leuk vindt.

De Scouting Tono-groep is een trotse Blieppas-partner. Tot 24 maart is de Scouting Tono-groep een inzamelpunt voor bruikbare kinderkleding.

Lees meer: Kinderkleding­ruilfeest

De Scouting Tono-groep collecteert voor Jantje Beton

Buiten spelen is erg belangrijk voor kinderen. Bij de Scouting Tono-groep spelen we ook veel buiten en in groepsverband.

De Scouting Tono-groep erkent het belang van buitenspelen. Door lekker buiten te spelen ervaar je veel voordelen. Helaas is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om buiten te spelen. Jantje Beton wil daar iets aan doen en wij helpen mee. 50% van de opbrengst is voor de Scouting Tono-groep, de andere 50% gaat naar Jantje Beton. Jij helpt toch ook mee? Doneer voor Jantje Beton via onze online collectebus:

Naar de collectebus ↗

Lekker buiten, lekker bezig

Vanaf 15 januari 2022 zijn er elke zaterdag weer scoutingactiviteiten bij de Scouting Tono-groep. Alle activiteiten zijn buiten. Iedereen van 4 tot 24 jaar oud kan zich aanmelden om mee te doen.

Lees meer: Scouting open

De Scouting Tono-groep ontving de regenboogvlag uit handen van Dorinde Hoogstedenm namens de gemeente Schiedam

Regenboogvlag voor Scouting Tono-groep

Op zaterdag kwam Dorinde Hoogsteden, medewerkster bij Lekker Bezig Schiedam, namens de gemeente Schiedam de regenboogvlag overhandigen. Voor de gehele groep werd deze direct gehesen. De vlag hangt nu naast de vlag van de Scouting Tono-groep en de vlag van de wereldbond WAGGGS.

Lees meer: Regenboogvlag

De Scouting Tono-groep Schiedam wenst al haar relaties prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar

Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar

Na een avontuurlijk, succesvol en uitdagend 2021 wensen de vrijwilligers van de Scouting Tono-groep iedereen prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Vanaf zaterdag 15 januari 2022 houdt de Scouting Tono-groep weer opkomsten voor haar leden.

Lees meer: De beste wensen

Twaalf jubilarissen werden in het zonnetje gezet door de Scouting Tono-groep Schiedam

Vrijwilligers geëerd met jubileumtekens

Tijdens de kerstopkomst, de groepsactiviteit waarmee de Scouting Tono-groep het jaar 2021 afsloot, zijn 10 vrijwilligers bedankt voor hun grote inzet met een jubileumteken van Scouting Nederland. Twee vrijwilligers ontvingen het teken nadat dit eerder niet beschikbaar was.

Lees meer: Vrijwilligers geëerd

Bevers Tim en David ontvangen de sponsorcheque van Plus Waardenburg uit Schiedam namens de Scouting Tono-groep

Sponsorcheque van Plus Waardenburg

Zaterdag 27 november mochten de bevers Tim (5) en David (6) de sponsorcheque van Plus Waardenburg aan het Geuzenplein in Schiedam in ontvangst nemen. De Plus supermarkt overhandigde deze vanwege de sponsoractie waar de Scouting Tono-groep aan heeft deel genomen.

Lees meer: Bevers nemen sponsorcheque in ontvangst

De kerstkaartenactie van de Scouting Tono-groep: verstuur uw kerstkaarten in Schiedam via de Scouting

Verzend uw kerstkaarten via Scouting

Bespaar een leuk bedrag, en steun de scouting er ook nog mee. De Scouting Tono-groep bezorgt uw kerstkaarten in Schiedam voor 45 cent per kaart. Nog voordeliger? Laat 20 kerstkaarten door ons bezorgen voor € 7,50.

Lees meer: Verzend uw kerstkaarten via Scouting

Was jij bij het Kids Powerrr Event 2021? De foto's zijn nu beschikbaar, en we hebben een aanbod voor je

Was jij bij het Kids Powerrr Event?

Op 2 oktober 2021 werd het Kids Powerrr Event gehouden voor alle kinderen uit Schiedam en omstreken. Hét event voor kinderen die graag op avontuur willen. Ben jij ook geweest? Heb je het ook zo naar je zin gehad? De foto's van deze dag zijn nu beschikbaar.

Lees meer: Vond jij het Kids Powerrr Event ook zo leuk?

Prof. dr. Freek Vonk is chief scout van Nederland

Freek Vonk chief scout van Nederland

"Vanaf vandaag ben ik de nieuwe Chief scout van Scouting Nederland!", zo verteld prof. dr. Freek Vonk op zijn eigen facebookpagina. "Het is amper onder woorden te brengen wat een eer dit is! En ik had in mijn stoutste dromen dan ook niet verwacht dat ik hiervoor gevraagd zou worden!"

Lees meer: Freek Vonk chief scout van Nederland

Doneer sponsorpunten aan de Scouting Tono-groep bij Spar Waardenburg

Spaar sponsorpunten voor de Scouting Tono-groep

Bij de Plus Supermarkt doet graag iets goed voor haar omgeving. Daarom spaar je nu bij de Plus sponsorpunten voor jouw lokale club of vereniging. Bij Plus Waardenburg in Schiedam aan het Geuzenplein is de Scouting Tono-groep één van de 16 verenigingen waarvoor je kunt sparen.

Lees meer: Spaar sponsorpunten voor de Scouting Tono-groep

Het seizoen van de Scouting Tono-groep Schiedam / Vlaardingen start weer op 4 september 2021

Nieuwe seizoen start op 4 september

Op zaterdag 4 september 2021 start het nieuwe seizoen van de Scouting Tono-groep. Alle leden zijn dan weer van harte welkom. Wie wil kennismaken met Scouting kan vanaf 4 september 2021 mee doen.

Lees meer: Start nieuwe seizoen op 4 september

Een apenbrug over het water, een van de uitdagingen bij het Kids Powerrr Event 2020 van de Scouting Tono-groep

Doe mee aan het Kids Powerrr Event

Het Kids Powerrr Event is hét gratis buitenevenement voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Met uitdagende activiteiten, zoals een bungeerun, kratklimmen, boogschieten, koken op houtvuur, sleutelhangers knopen en nog veel meer.

Schrijf je in, en doe gratis mee op zaterdag 2 oktober.

Lees meer: Kids Powerrr Event 2021

De bevers van de Huppelveldkolonie

Wachtlijst bij de bevers

Tussen februari en mei is onze bevergroep, de Huppelveldkolonie, enorm gegroeid. Helaas moet u tijdelijk rekening houden met een korte wachtlijst. Wilt u uw kind op de wachtlijst laten plaatsen, neem dan even contact op.

Lees meer: Wachtlijst bij de bevers

De Scouting Tono-groep collecteert voor Jantje Beton

Buiten spelen is erg belangrijk voor kinderen. Bij de Scouting Tono-groep spelen we ook veel buiten en in groepsverband.

Daarom steunen wij Jantje Beton wij de collecte. 50% gaan naar de goede doelen van Jantje Beton, en 50% gaat naar de Scouting Tono-groep, die we investeren in nog meer en betere mogelijkheden voor kinderen en jongeren om te spelen, spelend te leren en al spelend te groeien.

De collectebus is gesloten

De Scouting Tono-groep verdubbelt tijdelijk haar kennismakingsperiode. Deze blijft geheel vrijblijvend.

Scouting Tono-groep: lockdownactie

Voor kinderen is het belangrijk elkaar te ontmoeten en te bewegen. We merken dat dit tijdens de lockdown niet makkelijk is.

Voor iedereen die lekker buiten bezig wil zijn, samen met andere kinderen op avontuur wil of gewoon even lekker er uit wil zijn: de Scouting Tono-groep  verdubbelt de kennismakingsperiode: 6 weken lekker mee doen. Gratis. En geheel vrijblijvend! Omdat buiten lekker bewegen belangrijk is voor kinderen!

Lees meer: Lockdownactie

Activiteiten weer lekker buiten bij de Scouting Tono-groep

Activiteiten weer lekker buiten

Voor kinderen en jongeren is het belangrijk elkaar te kunnen ontmoeten en te kunnen bewegen. En dat gaan we ook weer doen! Vanaf zaterdag 6 februari 2021 zullen alle activiteiten van de Scouting Tono-groep weer bij en rond ons scoutinggebouw aan de Sweelinksingel 7 in Schiedam zijn.

Ook lekker buiten bezig zijn? Zin in leuke activiteiten waar je ongemerkt ook nog wat van leert? Kinderen en jongeren zijn welkom om ook mee te komen doen! Kom jij zaterdag ook?

Lees meer: Activiteiten weer lekker buiten

Scouting Schiedam organiseert een gratis pubquiz in de kerstvakantie

Scouting Schiedam organiseert gratis pubquiz voor kinderen

De vier Schiedamse Scoutinggroepen organiseren een gratis pubquiz in de kerstvakantie. Alle kinderen van 7 tot 15 jaar kunnen hier aan deelnemen: er is één pubquiz voor meisjes en jongens van 7 tot 11 jaar en een voor 11 tot 15-jarigen.

Lees meer: Scouting Schiedam organiseert gratis pubquiz voor kinderen

Heel Scouting Schiedam, en dus ook de Scouting Tono-groep, organiseert online thuisopkomsten

Online thuisopkomsten

Heel Nederland is in lockdown. De Scouting Tono-groep neemt ook haar verantwoordelijkheid en organiseert tot 9 februari online thuisopkomsten voor haar leden.

Lees meer: Online thuisopkomsten in verband met lockdown

Laat uw kerstkaarten bezorgen door de Scouting Tono-groep

Verstuur uw kerstkaarten via de Scouting Tono-groep

Goed, goedkoop en snel!

Kerstkaarten versturen? Lever uw kerstkaarten voor Schiedam in bij één van onze inleverpunten, en de Scouting Tono-groep zorgt dat uw kerstkaarten netjes op tijd in de juiste brievenbus liggen.

Lees meer: Verstuur uw kerstkaarten via de Scouting Tono-groep

Met Blieppas lekker mee doen bij de Scouting Tono-groep

Met Blieppas lekker mee doen bij de Scouting Tono-groep

De Scouting Tono-groep ondersteunt de Blieppas. Deze pas, een initiatief van de Kleine Ambassade en de gemeente Schiedam, ondersteunt kinderen uit gezinnen met een laag inkomen zodat ook zij lekker mee kunnen doen. Bij de Scouting Tono-groep kunnen ook deze kinderen mee doen aan Scouting.

Lees meer: Met Blieppas lekker mee doen bij de Scouting Tono-groep

De Scouting Tono-groep stelt haar activiteiten tot 1 januari gratis open voor alle kinderen

De Scouting Tono-groep stelt haar activiteiten opnieuw open

Tijdens de recente persconferentie werden de maatregelen rond Corona fors verzwaard. Bij de Scouting Tono-groep merken we dat veel kinderen amper hun huis meer uitkomen. In navolging van het voorjaar heeft de Scouting Tono-groep opnieuw besloten haar activiteiten gratis open te stellen zodat alle kinderen elke week mee kunnen doen.

Lees meer: Scouting Tono-groep stelt activiteiten gratis open

Je bent welkom bij de Scouting Tono-groep, Schiedam / Vlaardingen

Kom jij mee doen?

Je loopt het terrein op van de Scouting Tono-groep. De kinderen staan al op je te wachten. Even later sta je in een grote kring om de scoutingdag te beginnen. De leiding neemt je daarna mee op het avontuur van deze zaterdag.

Bij scouting doe je dingen die je normaal niet doet. Geef je verbeelding de ruimte!Heb je ook zin in een spannende speurtocht, je eigen eten te koken op een houtvuur of je lekker verkleden? Ongemerkt wordt je ook een stuk zelfstandiger, leer je samen werken, uitdagingen aan gaan en hierdoor bouw je een hoop zelfvertrouwen op.

Je kunt nu vrijblijvend drie weken mee doen, gratis. Zo beleef je zelf hoe leuk scouting is!

Lees meer: Kom jij mee doen?

Lekker Buiten Bezig zijn, bij de Scouting Tono-groep kan dat.

Proef Scouting

Lekker buiten bezig zijn. Of het nu een spannende speurtocht is samen met je vriend(inn)en, dierensporen leren herkennen of een marshmallow op een veilige manier bakken boven een kampvuur: kinderen vinden buiten bezig zijn heerlijk.

Speciaal voor kinderen van 4 tot 7 jaar heeft de Scouting Tono-groep daarom een nieuwe actie: Proef Scouting! Een maand lang gratis meedoen, meebeleven en  mee genieten! En je kunt ook nog de spaarzegels van de Albert Heijn spaaractie "Proef de Sport" gebruiken om mee te doen!

Lees meer: Proef Scouting

De Scouting Tono-groep doet mee aan de AH spaaractie "Proef de Sport

De scouting Tono-groep doet mee aan AH "Proef de Sport"-actie

Albert Heijn heeft in september een leuke spaaractie: "Proef de Sport". De Scouting Tono-groep doet hier ook aan mee. Spaar zegels bij de Albert Heijn, en verzilver ze bij de Scouting Tono-groep.

De spaaractie loopt van 14 tot 27 september. Zegels verzilveren kan tot 25 oktober 2020.

Lees meer: AH Proef de Sport-spaaractie

Lekker Buiten Bezig zijn, bij de Scouting Tono-groep kan dat.

Proef Scouting in September

Lekker buiten bezig zijn. Of het nu een spannende speurtocht is samen met je vriend(inn)en, dierensporen leren herkennen of een marshmallow op een veilige manier bakken boven een kampvuur: kinderen vinden buiten bezig zijn heerlijk.

Speciaal voor kinderen van 4 tot 7 jaar heeft de Scouting Tono-groep daarom een nieuwe actie: Proef Scouting in September! Een maand lang gratis meedoen, meebeleven en  mee genieten!

Lees meer: Proef Scouting in September

Een apenbrug over het water, een van de uitdagingen bij het Kids Powerrr Event 2020 van de Scouting Tono-groep

Doe mee aan het Kids Powerrr Event

Vanwege de strengere veiligheidsvoorschriften rond Corona hebben we helaas het Kids Powerrr Event moeten annuleren - je bent wel zaterdag welkom bij de reguliere opkomsten. Lees verder.

Het Kids Powerrr Event is hét gratis buitenevenement voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Met uitdagende activiteiten, zoals een apenbrug over het water, kratklimmen, een low rope klimparcours, koken op houtvuur, sleutelhangers knopen en nog veel meer.

Schrijf je in, en doe gratis mee op zaterdag 3 oktober.

Lees meer: Kids Powerrr Event 2020

je bent welkom vanaf 5 september om mee te doen

Na de vakantie ben je weer welkom!

De Scouting Tono-groep houdt op zaterdag 11 juli een spetterende afsluiting van het seizoen. Na de vakantie ben je weer van harte welkom! Vanaf zaterdag 5 september openen we de deuren weer. Zien we jou dan ook?

Lees meer: Seizoen begint op 5 september

De Scouting Tono-groep stelt haar activiteiten open voor alle kinderen

Activiteiten opengesteld

Niet-leden kunnen mee doen met Scouting Tono-groep

Veel activiteiten zijn weer begonnen, maar nog niet elke (sport)vereniging is geopend. Daarom stelt de Scouting Tono-groep haar activiteiten tot aan 1 september open voor alle kinderen, ongeacht of je lid bent.

Meld je nu aan, en doe tot 1 september lekker mee!

Lees meer: Scouting Tono-groep stelt activiteiten open

Vanaf 16 mei 2020 mogen de kinderen bij de Scouting Tono-groep weer beginnen met "scouten". En daar is iedereen ontzettend blij mee!

De opkomsten beginnen weer

"Erg veel zin in!"

Achter de schermen is er héél hard gewerkt, en nu is ook de toestemming van de gemeente binnen gekomen. Dat betekent dat de Scouting Tono-groep vanaf aanstaande zaterdag weer opkomsten organiseert.

De vrijwilligers zijn aardig door het dolle, en in de eerste reacties van de kinderen horen we precies hetzelfde. Tot zaterdag!

Lees meer: Zaterdag mogen we weer!

In verband met Corona gaat de Scouting Tono-groep thuisopkomsten organiseren voor haar leden

Scouting gaat door!

Ook jij kunt meedoen

Natuurlijk staat Scouting niet stil! Ook al zijn er nu geen opkomsten door de adviezen van de overheid, zijn we nog steeds Scouting en kan jij ook meedoen!

Elke week verzint de leiding een nieuwe, leuke, uitdagende activiteit. Ook meedoen? Meld je aan.

Lees meer: Scouting@home

De welpen van Scouting Schiedam bieden taart aan, aan de gemeenteraad van Schiedam om 100 jaar welpen in Nederland te vieren

Welpen trakteren gemeenteraad op taart

Viering 100-jaar welpen in Nederland

In 2020 bestaan de welpen 100 jaar in Nederland, en dat wordt het hele jaar gevierd. Op dinsdagavond 10 maart 2020 togen zo'n 40 welpen van de vier scoutinggroepen van Scouting Schiedam naar de raadszaal van de gemeente Schiedam. Na een korte toespraak van burgemeester Lamers hield ook welp Amy de Koster een korte toespraak en kregen alle raadsleden, wethouders, de burgemeester en alle aanwezigen een stukje taart aangeboden om 100 jaar welpen in Nederland te vieren.

Lees meer: Welpen trakteren gemeenteraad op taart

Zaterdag 11 januari begint het nieuwe seizoen voor de bevers: de leuke leeftijdsgroep van de Scouting Tono-groep voor meisjes en jongens van 4 tot 7 jaar.

Open inloopdag Scouting Tono-groep

Zaterdag 11 januari begint het nieuwe seizoen voor de bevers: de leuke leeftijdsgroep van de Scouting Tono-groep voor meisjes en jongens van 4 tot 7 jaar.

Lees meer: Open inloopdag Scouting Tono-groep

Wethouder Ooievaar maakte bekend dat de Scouting Tono-groep tweede is geworden bij de Gouden Kliko 2019

Bijna de Gouden Kliko gewonnen

De Scouting Tono-groep is finalist voor de Gouden Kliko 2019! Bij de uitreiking van de prijs bleek de Scouting Tono-groep tweede te zijn geworden, vlak achter de winnares.

Lees meer: Finale Gouden Kliko

Een nieuwe speltak: de roverscouts

Heropriching Redekstam

De Scouting Tono-groep richt een nieuwe leeftijdsgroep op: de Roverscouts. Met deze leeftijdsgroep biedt de scoutinggroep ook plek aan jongvolwassenen.

“Het is een speltak die we al enkele jaren niet meer hadden”, zo legt Lukas van Mil uit, bestuurslid bij de Scouting Tono-groep. “Maar ook voor de 18-tot-24-jarigen willen we graag Scouting aanbieden, en we zijn ontzettend bij dat dit nu gelukt is”.

Lees meer: De Scouting Tono-groep breidt uit

Het Kids Powerrr Event, voor alle avontuurlijke meisjes en jongens uit Schiedam of Vlaardinen

Het Kids Powerrr Event

Meisjes en jongens van 4 tot 14 jaar welkom op 5 oktober 2019

Ben je de vader of moeder van een kind dat houdt van lekker buiten zijn? Een meisje dat geen typisch meisje-meisje is? Dat misschien best wel eens in een roze jurk loopt, maar net zo lief een stoere girlie is, graag buiten speelt en het prima vindt om vies te worden? Of een jongen die eigenlijk liever slootje springt dan games speelt? Die met vrienden of vriendinnen graag in bomen klimt of een vlot wil bouwen?

Lees meer: Het Kids Powerrr Event, ook voor jou!

Studio PLU!S maakte opnamen omdat de Scouting Tono-groep finalist is voor de Gouden Kliko 2019

Bevers en welpen in Studio PLU!S

De Scouting Tono-groep is finalist voor de Gouden Kliko 2019! Daarom kwam Studio PLU!S opnamen maken. Enkele bevers en welpen lieten zien hoe wij omgaan met afvalscheiding en hergebruik.

Lees meer: Opnamen Studio PLU!S

De welpen laten zien hoe de Scouting Tono-groep afval scheidt

Inzending Gouden Kliko

De gemeente Schiedam stimuleert het scheiden van afval. De Scouting Tono-groep vindt dit een goed streven, maar verbaast zich er wel over dat gezinnen wel scheiden, maar bedrijven, instellingen en verenigingen niet. Daarom laat de Scouting Tono-groep haar afvalscheidingsstation zien.

Lees meer: Afval The Game

Ben je een meisje of jongen tussen de 4 en 22 jaar? Kom dan vrijblijvend meedoen bij de Scouting Tono-groep en beleef ook avonturen.

Kom vrijblijvend meedoen

Ben je een meisje of jongen tussen de 4 en 22 jaar? Kom dan vrijblijvend meedoen bij de Scouting Tono-groep en beleef ook avonturen.

Lees meer: Kom jij ook kijken?

Het Kids Powerrr Event, hét gratos evenement voor alle avontuurlijke kids uit Schiedam of Vlaardingen

Meisjes en jongens van groep 3 tot klas 2 welkom op 6 oktober 2018

Het Kids Powerrr Event, hét gratos evenement voor alle avontuurlijke kids uit Schiedam of Vlaardingen

Ben je de vader of moeder van een kind dat houdt van lekker buiten zijn? Een meisje dat geen typisch meisje-meisje is? Dat misschien best wel eens in een roze jurk loopt, maar net zo lief een stoere girlie is, graag buiten speelt en het prima vindt om vies te worden? Of een jongen die eigenlijk liever slootje springt dan games speelt? Die met vrienden of vriendinnen graag in bomen klimt of een vlot wil bouwen?

Lees meer: Kom ook naar het Kids Powerrr Event!

De Explorers van de Scouting Tono-groep zijn weer thuis van het kamp. De oudste scouts van deze groep gingen op ontdekking in de bossen van Brexbachtal.

Explorers terug van ontdekkingsreis

Schiedam/Brexbachtal – De Explorers van de Scouting Tono-groep zijn weer thuis van het kamp. De oudste scouts van deze groep gingen op ontdekking in de bossen van Brexbachtal.

Lees meer: Explorers terug van ontdekkingsreis

Wil je ook zo graag laten zien wat je elke doet bij Scouting? Heb je een vriendinnetje of vriendje dat ook zo nieuwschierig is? Op 9 juni mag je ze uitnodigen. De Scouting Tono-groep houdt dan een vriendjes en vriendinnetjesdag, en iedereen mag mee komen doen.

Iedereen welkom op 9 juni 2018

Wil je ook zo graag laten zien wat je elke doet bij Scouting? Heb je een vriendinnetje of vriendje dat ook zo nieuwschierig is? Op 9 juni mag je ze uitnodigen. De Scouting Tono-groep houdt dan een vriendjes en vriendinnetjesdag, en iedereen mag mee komen doen.

Lees meer: Vriendjes en vriendinnendag bij de Scouting Tono-groep

Op 23 juni 2018 houden Kids Groenoord Zuid en de Scouting Tono-groep een rommelmarkt. De opbrengst gaat naar de Scouting Tono-groep voor huisvesting nadat een brand hun groepshuis vernietigde.

Heeft u nog spullen?

Op 23 juni 2018 houden Kids Groenoord Zuid en de Scouting Tono-groep een rommelmarkt. De opbrengst gaat naar de Scouting Tono-groep voor huisvesting nadat een brand hun groepshuis vernietigde. Heeft u nog verkoopbare spullen (geen meubels) voor onze Rommelmarkt? Toevallig het huis opgeruimd en spullen over?

Lees meer: Kids Groenoord Zuid en Scouting Tono-groep organiseren rommelmarkt.

De Scouting Tono-groep opent een kinderzwerfboekenstation

Iedereen welkom!

Op zaterdag 3 februari heeft de Scouting Tono-groep een kinderzwerfboekenstation geopend. Hier kunnen alle kinderen, ook niet-leden, een boek lenen, lezen, en ofwel terugbrengen ofwel uit zwerven sturen.

Lees meer: Scouting Tono-groep opent kinderzwerfboekenstation

Elke week avontuur bij de Scouting Tono-groep. Kom jij ook?

Iedereen welkom!

Op zaterdag 7 oktober zet de Scouting Tono-groep de deuren wagenwijd open. Iedereen vanaf 4 jaar kan komen kijken, meedoen, rondneuzen, vragen stellen of gewoon langs komen. Alles mag.

Lees meer: Iedereen welkom tijdens open dag

Elke week avontuur bij de Scouting Tono-groep. Kom jij ook?

Iedereen welkom!

Vanaf zaterdag 26 augustus beginnen de opkomsten weer. Dat betekend ook dat iedereen die wil komen kijken weer van harte welkom is.

Lees meer: De opkomsten beginnen weer

Elke week avontuur bij de Scouting Tono-groep. Kom jij ook?

Scouitng? Da's leuk!

Kom nog voor de zomervakantie kijken bij de Scouting Tono-groep

Nog voor de zomervakantie komen kijken bij de Scouting Tono-groep? Brand of geen brand, de Scouting Tono-groep blijft de leukste scoutinggroep van Schiedam.

Lees meer: Kennismaken bij ons

Voor de Scouting Tono-groep een enorme ramp: 't Koetshuis brand af in de nacht van 17 op 18 mei

Een ramp: gebouw afgebrand

In de nacht van 18 mei is er een grote brand geweest in ons gebouw. Ons gebouw is daarbij vrijwel tot de grond toe afgebrand. Ook al onze materialen waren in het gebouw aanwezig en zijn door het vuur verwoest. Een enorme klap voor de Scouting Tono-groep.

Lees meer: Ons groepshuis brand vrijwel volledig af

Bevers, dat is elke week weer avontuur voor 4- tot 7-jarigen bij de Scouting Tono-groep in Schiedam of Vlaardingen

Scouting voor 4+

Ben je een meisje of jongen tussen de 4 en de 7 jaar oud? Kom spelen bij de Bevers van de Scouting Tono-groep. Op 11 februari en 11 maart 2017 zijn er kijkmiddagen van 14:00 tot 16:00 uur in ons gebouw aan de Sweelincksingel 7 in Schiedam.

Lees meer: Tweede kijkmiddag voor kinderen van 4 tot 7 jaar

Nieuwsgierig naar scouting? Geheel vrijblijvend eens rondkijken? Op 3 september aanstaande houdt de Scouting Tono-groep een open ochtend. Ook jij bent welkom!

Ga op avontuur met de Scouting Tono-groep

Nieuwsgierig naar scouting? Geheel vrijblijvend eens rondkijken? Op 3 september aanstaande houdt de Scouting Tono-groep een open ochtend. Ook jij bent welkom!

Lees meer: Ga op avontuur met de Scouting Tono-groep

Ben je een meisje of jongen uit Schiedam of Vlaardingen en tussen de 4 en de 7 jaar oud? Kom spelen bij de Bevers van de Scouting Tono-groep.

Scouting voor 4+

Ben je een meisje of jongen tussen de 4 en de 7 jaar oud? Kom spelen bij de Bevers van de Scouting Tono-groep. Vanaf 14 januari 2017 zijn er weer leuke opkomsten van 14:00 tot 16:00 uur in ons gebouw aan de Sweelincksingel 7 in Schiedam.

Lees meer: Bevers, Scouting voor 4+. Kom naar de open ochtend

Een fikkie stoken, die je zelf aan mag steken...

Ga op avontuur met de Scouting Tono-groep

Spelletjes spelen, kampvuur maken, broodjes bakken, vlot bouwen. Klinkt tof, vind je niet? Op zaterdag 13 september kun je tijdens de open ochtend van de Scouting Tono-groep mee op avontuur en ontdekken of er een echte scout in jou schuilt. Je bent van harte welkom op de Sweelincksingel 3 in Schiedam, om mee te komen spelen met allerlei leuke en uitdagende scoutingactiviteiten. Van 10:00 uur tot 12:00 uur.

Lees meer: Op avontuur? Kom kijken op 13 september

Altijd al avonturen willen beleven? Op 14 september 2013 is bij uitstek je mogelijkheid om een kennis te komen maken met de Scouting Tono-groep.

'Open ochtend' op 14 september bij de Scouting Tono-groep

Altijd al avonturen willen beleven? Op 14 september 2013 is bij uitstek je mogelijkheid om een kennis te komen maken met de Scouting Tono-groep. De hele ochtend houdt de Scoutinggroep een open ochtend voor meisjes en jongens tussen de 7 en 14 jaar oud. Je bent van harte welkom van 10:00 uur tot 13:00 uur.

Lees meer: Kom ook vrijblijvend naar onze open ochtend op 14 september

De Scouting Tono-groep is de leukste vereniging van Schiedam

Stem op de Scouting Tono-groep bij 'win een ambassadeur'

Elke week spelen tientallen kinderen en jongeren het spel van Scouting bij de Scouting Tono-groep. Zelfstandigheid, plezier, samenwerken, natuur, spel en spelend leren zijn de sleutelwoorden waarmee de meisjes en jongens hun vrije tijd plezierig maar toch leerzaam vullen. Niet voor niets is de Scouting Tono-groep uitgeroepen tot de Leukste Vereniging van Schiedam in 2013!

Lees meer: Help de Scouting Tono-groep aan een ambassadeur

Een prachtige plek om te spelen voor de scouts, maar ook een onderhoudsgevoelig gebouw. Kom ook helpen!

Scouting Tono-groep is klaar voor NLDoet

Op 15 en 16 maart organiseert het Oranje Fonds voor de 9e keer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land. In heel Nederland steken vrijwilligers de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties. Ook de Scouting Tono-groep hoopt op hulp bij het klussen aan hun monumentale pand uit 1905, ’t Koetshuis.

Lees meer: De Scouting Tono-groep is klaar voor NL-Doet

De nominaties voor de Valentijnsprijs 2013 op de website van D66 Schiedam.

D66 Schiedam nomineert vrijwilligers Scouting Schiedam voor Valentijnsprijs 2013

Elk jaar rijkt D66 Schiedam de Valentijnsprijs uit. De Valentijnsprijs wordt uitgereikt aan aanwoners, clubs en verenigingen die vrijwillig een positieve bijdrage leveren aan de leefomgeving. Voor de Valentijnsprijs 2013 heeft D66 Schiedam drie genomineerden bekend gemaakt, waaronder de vrijwilligers van Scouting Schiedam.

Lees meer: D66 nomineert Scouting Schiedam voor Valentijnsprijs

De Scouting Tono-groep is uitverkozen tot de Leukste Vereniging van Schiedam! Hierbij versloeg de Scouting Tono-groep ruimschoots de andere verenigingen in de stad. Wil jij ook bij de Leukste Scoutinggroep van Schiedam? Meldt je dan nu aan.

De Scouting Tono-groep is de leukste vereniging van Schiedam

Op vrijdag 4 januari is de Scouting Tono-groep uit Schiedam door internetsite ‘Verkiezing Leukste Vereniging’ uitgeroepen tot de leukste vereniging van Schiedam. Van 19 oktober tot en met 31 december kon er in alle 415 gemeenten gestemd worden. In Schiedam bleek de Scouting Tono-groep niet alleen het meeste aantal stemmen vergaard te hebben, maar ook de hoogste waardering te hebben behaald. Met een waardering van maarliefst 9.4 gaan we nu door naar de provincieronde.

Lees meer: De Scouting Tono-groep is de leukste vereniging van Schiedam

Peter Sanstra ontving een 15-jaar jubileumteken van de Scouting Tono-groep

Schiedam - Bij de kerstviering van de Scouting Tono-groep bleek het bestuur onverwachts een verrassing te hebben voor Lukas van Mil, een van de jeugdleiders bij de scoutinggroep. Uit handen van bestuurslid Peter Sanstra ontving hij het lustrumteken van Scouting Nederland voor 15 jaar lidmaatschap.

Lees meer: Ereteken voor vrijwilliger Scouting Tono-groep

Je eigen eten maken boven een kampvuurtje

'Open ochtend' op 1 september bij de Scouting Tono-groep

Altijd al avonturen willen beleven? Op 1 september 2012 is bij uitstek je mogelijkheid om een kennis te komen maken met de Scouting Tono-groep. De hele ochtend houdt de Scoutinggroep een open ochtend voor meisjes en jongens tussen de 7 en 14 jaar oud. Je bent van harte welkom van 10:00 uur tot 13:00 uur.

Lees meer: Kom naar de open ochtend op 1 september aanstaande

Enthousiast geworden door de Schiedamse Scoutingdag? Kom dan deze zaterdag of volgende zaterdag vrijblijvend kijken bij de Scouting Tono-groep.

Enthousiast geworden door de Schiedamse Scoutingdag?

Enthousiast geworden door de Schiedamse Scoutingdag? Kom dan op zaterdag 16 of zaterdag 26 mei vrijblijvend kijken bij de Scouting Tono-groep.

Lees meer: Enthousiast door Schiedamse Scoutingdag? Kom kijken!

Outdoor, ontdekken, grenzen verleggen en elkaar helpen, enkele van de punten waar scouts gek op zijn. Met beide punten in het achterhoofd konden de meisjes en jongens van de Scouting Tono-groep zich uitleven tijdens de Duinenmars in Kijkduin.

Scouts wandelen voor goede doel

Schiedam/Kijkduin – Outdoor, ontdekken, grenzen verleggen en elkaar helpen, enkele van de punten waar scouts gek op zijn. Met beide punten in het achterhoofd konden de meisjes en jongens van de Scouting Tono-groep zich uitleven tijdens de Duinenmars in Kijkduin. De welpen wandelden de 5 kilometer door de duinen en langs het strand terwijl de scouts de 10 kilometer voor hun rekening namen. Hiermee steunen de scouts ook nog scouting voor gehandicapte kinderen.

Lees meer: Scouting Tono-groep wandelt de Duinenmars

Nu ook social media buttons op de website van de Scouting Tono-groep.

Social media buttons op de website van de Scouting Tono-groep

Al lange tijd was het een puntje op het verlanglijstje van de webmaster: knoppen op de actuele pagina´s van de Scouting Tono-groep om die pagina snel te kunnen delen via social media als Hyves, Twitter of Facebook. Ook vanuit de vrijwilligers kwam deze wens naar voren. Vanaf heden zijn deze social media knoppen toegevoegd aan de pagina´s uit de categorien „nieuws” en „in de pers”.

Lees meer: Social media-buttons op de site van de Scouting Tono-groep

Shannon Kate Spruit, dochter van Manta en Dolfijn

Baby voor vrijwilligerspaar

Op zondag 29 januari 2012, om 07:23 uur, is Shannon Kate Spruit geboren. Shannon is de dochter van onze vrijwilligers Manta (M. Spruit) en Dolfijn (R. Spruit). Manta is secretaris van het groepsbestuur en vormt de redactie van de Tono-Tamtam terwijl Dolfijn voorzitter is van het stichtingsbestuur, invaller bij de welpen en webmaster van onze groep.

Lees meer: Dochter voor vrijwilligerspaar

Klik hier om uw stem aan de Scouting Tono-groep te geven

Spaar mee met de Specsaveractie voor een dak boven het hoofd van de scouts

De Stichting Specsavers Steunt heeft een leuke actie: stem op de Scouting Tono-groep en Specsavers doneert een vast bedrag per verkocht artikel aan de twee goede doelen met de meeste stemmen. Help de Scouting Tono-groep dus met uw stem!

Lees meer: Spaar mee met de Specsavers-actie

Scouting Tono-groep doet mee met Flexa Kleur een Clubhuis!

Scouting Tono-groep neemt deel aan 'Kleur een clubhuis'

Flexa verven heeft een nieuwe actie: 'kleur een clubhuis'. Voor elk blik Flexa verf dat wordt verkocht, doneert Flexa ook een blik muurverf aan een vereniging. En dat kan ook de Scouting Tono-groep zijn!

Lees meer: De Scouting Tono-groep doet mee aan 'Kleur een clubhuis'

Je eigen eten maken boven een kampvuurtje

'Open ochtend' op 27 augustus bij de Scouting Tono-groep

Altijd al avonturen willen beleven? Op 27 augustus 2011 is bij uitstek je mogelijkheid om een kennis te komen maken met de Scouting Tono-groep. De hele ochtend houdt de Scoutinggroep een open ochtend voor meisjes en jongens tussen de 7 en 14 jaar oud. Je bent van harte welkom van 10:00 uur tot 13:00 uur.

Lees meer: Je bent welkom op de open ochtend van 27 augustus

De website van de Scouting Tono-groep is uitgeroepen tot een van de vijf beste scouting-websites van Nederland.

En de winnaar is...

Website Scouting Tono-groep schiedam bij top 5 van Scouting sites

Aan het einde van het jubileumjaar van Scouting Nederland - Scouting bestaat 100 jaar - heeft Scouting Magazine een overzicht gemaakt van de beste Scouting-websites van Nederland. Onze site staat in de top 5! En daar zijn we natuurlijk maar wat trots op.

Lees meer: Website blijkt een topper

Scouting? Wat is dat dan? Tijdens deze open ochtend kan je kennis maken bij de leukste scoutinggroep van Vlaardingen. Geheel vrijblijvend.

Altijd al avonturen willen beleven? Op 28 augustus 2010 is bij uitstek je mogelijkheid om een kennis te komen maken met de Scouting Tono-groep. De hele ochtend houdt de Scoutinggroep een open ochtend voor meisjes en jongens tussen de 7 en 14 jaar oud. Je bent van harte welkom van 10:30 uur tot 13:30 uur.

Lees meer: 'Open ochtend' op 28 augustus bij de Scouting Tono-groep

Bijna 12.000 deelnemers op de Jubileum Jamboree van Scouting Nederland

Dat Scouting dit jaar 100 jaar bestaat in Nederland kan niet veel mensen ontgaan zijn. Om dit te vieren organiseert Scouting Nederland een Jubileum Jamboree. Bijna 12.000 deelnemers uit heel het land zullen in Roermond kamperen, veel plezier beleven en op typische scoutingmanier avonturen beleven. Ook de kabouters en welpen van onze groep zijn er bij!

Lees meer: Kabouters en Welpen naar de Jubileum Jamboree

De A4, het Kethelplein en de geluidswal achter ons gebouw

Bij het aanleggen van de A4 Midden Delfland, tussen Delft en Schiedam, worden direct een aantal bijbehorende projecten meegenomen. Een daarvan is de aanleg van een geluidswal langs de noordzijde van de A20. Deze komt direct achter ons gebouw te liggen. En over deze aanleg maken wij ons wat zorgen.

Lees meer: Een geluidswal achter ons gebouw

Scouting viert het 100-jarige bestaan met alle Schiedammers

Scouting viert 100-jarige bestaan met Schiedammers

100 jaar Scouting in Nederland

Scouting viert het 100-jarige bestaan met alle Schiedammers Op zaterdag 27 maart zijn alle Schiedamse kinderen uitgenodigd het 100-jarige bestaan van Scouting in Nederland mee te vieren met de Schiedamse Scoutinggroepen. Dit gebeurt tijdens de Scout-It-Out op het Land van Belofte in Schiedam centrum. Burgemeester Verver zal de activiteit openen.

Lees meer: Scouting viert 100 jarig bestaan met Schiedammers

Lianne Blom houdt, namens Scouting, een toespraak voor de gemeenteraad van Schiedam

100 jaar Scouting in Nederland

In 2010 bestaat Scouting 100 jaar in Nederland. Ook in Schiedam wordt dit gevierd. Op 4 februari boden de vier Schiedamse Scoutinggroepen aan de burgemeester, de wethouders en de gemeenteraad van Schiedam een 100-jaar jubileumtaart aan.

Lees meer: Scouting Schiedam biedt gemeenteraad jubileumtaart aan

De vertrekhal van het vleigveld: Scoutinggebouw de Phoenix in Ter Aar

In het jubileumjaar 2009 zijn er enkele feestjes geweest vanwege het 75-jarig bestaan van de Scouting Tono-groep. Van 18 tot 20 september vieren de leden het laatste feestje van dit gedenkwaardige jaar: het groepsweekend.

Lees meer: Scouting Tono-groep viert 75-jarig bestaan met groepsweekend

Het artikel uit Scouts Info nr. 4-2009 (juli)

Veel scoutinggroepen hebben een bijzonder groepshuis. Scouts Info, het blad voor vrijwilligers van Scouting Nederland, besteed daar in het blad regelmatig aandacht aan. Als eerste 'bijzondere groepshuis' is ´t Koetshuis geportretteerd.

Lees meer: ´t Koetshuis als bijzonder groepshuis in Scouting Magazine

Reunie voor het 75-jarig bestaan

Reunie voor het 75-jarig bestaan

Op 21 maart 2009 hield de Scouting Tono-groep een geslaagde reunie voor haar oud-leden. Bijna 100 genodigden kwamen naar het groepshuis aan de Sweelincksingel.

Lees meer: Geslaagde reunie voor het 75-jarig bestaan

De beoordeling in de Scouts Info van februari 2009

Website Scouting Tono-groep beoordeelt met een 9

De Scouts Info, hét blad voor vrijwilligers van Scouting Nederland, beoordeelt iedere uitgave vier Scouting-websites. In het februarinummer van 2009 ontving de website van de Scouting Tono-groep een 9.

Lees meer: Website Scouting Tono-groep beoordeelt met 9

Het jubileumlogo ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Scouting Tono-groep

Voor het jubileum van de Scouting Tono-groep is een jubileumlogo ontworpen. Deze bestaat uit ons eigen groepslogo met bovenin de verschillende landelijke Scouting-logo's. De randen hiervan vervagen langzaam, zoals alles uiteindelijk door de tijd iets vervaagd. Onderin het jubileumlogo de jaartallen en het jubileumgegeven: 75-jaar.

Lees meer: Scouting Tono-groep introduceert jubileumlogo

De open dag bij de Scouting Tono-groep in Schiedam / Vlaardingen

'Open ochtend' op 5 september bij de Scouting Tono-groep

Altijd al avonturen willen beleven? Op 5 september 2009 is bij uitstek je mogelijkheid om een kennis te komen maken met de Scouting Tono-groep. Van 10:00 uur tot 12:00 uur houdt de Scoutinggroep een open ochtend voor meisjes en jongens tussen de 7 en 11 jaar oud.

Lees meer: Open ochtend

Scouting Tono-groep 75-jaar

Scouting Tono-groep 75-jaar

Reünie op 21 maart 2009

In 2009 bestaat de Scouting Tono-groep 75 jaar. Een van de ideeën die naar voren gekomen is om dit te vieren is een reünie voor leden en oud-leden.

Lees meer: Scouting Tono-groep 75 jaar!

De Scouting Tono-groep start een nieuwe groep voor kinderen van 11 tot 15 jaar. Voor alle kinderen uit schiedam of vlaardingen

Scouting Tono-groep richt nieuwe groep voor 10- tot 15-jarigen op

Al jarenlang komen bij de Scouting Tono-groep veel kinderen bij elkaar om een leuke tijd te hebben bij Scouting. Scouting is een avontuurlijke vrijetijdsbesteding voor iedereen tussen de 5 en 75 jaar.

Lees meer: Scouting Tono-groep start nieuwe groep voor 10- tot 15-jarigen

De Scouting Tono-groep en Scouting FLG doen mee aan de Jota en Joti

Scouts gaan internationaal tijdens de Jota en Joti

Schiedam – De Scouts van de Scouting Tono-groep en de Scouting Franciscus-Lodewijk groep proberen dit weekend zo veel mogelijk internationale contacten te leggen met andere Scouts van over de hele wereld. De Scouts doen dit zowel met de al wat oudere radiozendtechniek als over het Internet.

Lees meer: De Scouting Tono-groep 2e in regiospel

De nieuwe website van de Scouting Tono-groep

Op 1 juni 1998 was de website van de Scouting Tono-groep voor het eerst te zien. Exact 10 jaar later, op 1 juni 2008 is de vernieuwde site voor het eerst te aanschouwen.

Lees meer: Website vernieuwd

De Nationale Scouting Dag bij de Scouting Tono-groep

Op 29 maart zet de Scouting Tono-groep aan de Sweelincksingel in Schiedam haar deuren wijd open. Speciaal voor kinderen van 5 tot 12 jaar om kennis te komen maken en om het avontuur van Scouting eens zelf te mee te maken.

Lees meer: Nationale Scoutingdag op 29 maart

Kunstenares Marjolein Nolet, staand op haar kunstwerk 'Schommelend', met op de achtergrond de tekst in Morse-code

Kunstenares studeert af met behulp van Scoutinggroep

Marjolein Nolet is afgestudeerd in de richting Autonome Kunst aan de Willem de Kooning Academie voor de Kunsten met de hulp van de Scouting Tono-groep. Een ongewoon samenwerkingsverband met een bijzondere reden.

Lees meer: Kunstenares studeert af met behulp van Scoutinggroep

Connor Nick Spruit, een toekomstige bever?

Zoon voor twee van onze vrijwilligers

Connor Nick Spruit, een toekomstige bever? Op 22 juni 2007 is Connor Nick Spruit geboren. Connor is de zoon van Richard en Monica Spruit. Richard is al 19 jaar vrijwilliger bij de Scouting Tono-groep en momenteel voorzitter van de Stichting Scouting Tono en webmaster. Monica is secretaris van het groepsbestuur en teamleidster Kabouters/Welpen.

Lees meer: Zoon voor twee van onze vrijwilligers

De open dag van de Scouting Tono-groep

Op 24 maart zet de Scouting Tono-groep aan de Sweelincksingel in Schiedam haar deuren wijd open. Kinderen van 5 tot 12 jaar zijn van harte welkom om het avontuur van Scouting eens zelf te komen bekijken.

Lees meer: Open dag op 24 maart

Drie vrijwilligers ontvingen het Bronzen Waarderingsteken van de Vereniging Scouting Nederland voor hun inzet voor de Scouting Tono-groep

Schiedam – Maarliefst drie bronzen eretekens van de vereniging Scouting Nederland werden zaterdag uitgedeeld bij de Schiedamse Scouting Tono-groep. Voor drie vrijwilligers een volkomen verrassing, maar terechte waardering voor hun inzet in de afgelopen jaren.

Lees meer: Bronzen Eretekens voor drie vrijwilligers

Het nieuwe seizoen begint

Zaterdag 26 augustus begint het nieuwe seizoen

Na een warme vakantie zijn de vrijwilligers van de Scouting Tono-groep al druk bezig met de start van het nieuwe seizoen. Vanaf 26 augustus is iedereen weer van harte welkom in het groepshuis aan de Sweelincksingel 3, schuin achter Boerderij Landvreugd.

Lees meer: Zaterdag 26 augustus begint het nieuwe seizoen

De Schiedamse Scoutinggroepen, waaronder de Scouting Tono-groep, krijgen een grotere rol bij de dodenherdenking

Scouting helpt bij de dodenherdenking

Op verzoek van het Comité viering 4 en 5 mei zullen de vier Scoutinggroepen in Schiedam een grotere rol gaan spelen bij de dodenherdenking op 4 mei. Waar voorheen de vier Schiedamse Scoutinggroepen gezamenlijk alleen voor de vlaggenwacht zorgde, zullen vanaf dit jaar Schiedamse Scouts ook de erehaag vormen en de kransen aangeven.

Lees meer: Scouting krijgt uitgebreidere rol bij dodenherdenking

De Scouting Tono-groep doet mee aan de Nationale Scoutingdag

Nationale Scoutingdag 2006

Ook de Scouting Tono-groep neemt dit jaar deel aan de Nationale Scouting. Dit jaar in samenwerking met de andere drie Schiedamse Scoutinggroepen, waardoor de Nationale Scoutingdag nog grootser en avonturierlijker wordt.

Lees meer: Nationale Scoutingdag 2006

Bedroefd, maar dankbaar voor alles wat hij voor de groep heeft betekend, rouwt de Scouting Tono-groep om het overlijden van haar staflid, bestuurslid en bovenal vrijwilliger Remco Lemmen

(in memoriam)

Bedroefd, maar dankbaar voor alles wat hij voor de groep heeft betekend, rouwt de Scouting Tono-groep om het overlijden van haar staflid, bestuurslid en bovenal vrijwilliger Remco Lemmen

Lees meer: Overlijden Remco Lemmen

De scheidend voorzitter, Richard Spruit, mocht uit handen van de regiovoorzitter een Zilveren Waarderingsteken van de Vereniging Scouting Nederland ontvangen.

Zilveren waarderingsteken voor scheidend voorzitter

Uitdelen van beschuit met muisjes

Aan het einde van een geslaagde Nationale Scoutingdag was er voor de Scouts van de Scouting Tono-groep nog een verrassing. Hun scheidend voorzitter, Richard Spruit, mocht uit handen van de regiovoorzitter een Zilveren Waarderingsteken van de Vereniging Scouting Nederland ontvangen.

Lees meer: Zilveren waarderingsteken voor scheidend voorzitter

Share