titel065.jpg

In de krant

of op TV

Soms komt de Scouting Tono-groep in de krant of in het nieuws. Lees hier de krantenartikelen terug of bekijk de uitzending waar de Scouting Tono-groep in voorkwam.

 

Op pagina 11 van het Nieuwe Stadsblad van 24 mei 2023 een artikel over de regionale scoutingwedstrijden van Scoutingregio Maasdelta

Goede score voor Schiedamse scouts

Tijdens de Regionale Scouting Wedstrijden van Scoutingregio Maasdelta scoorden de Schiedamse scouts prima. Een team van de Scouting Tono-groep werd zelfs subkampwinnaar.

Richard Spruit (Dolfijn), voorzitter van de Stichting Scouting Tono, bij Schie Radio Schiedam over de dodenherdenking

Scouts in orde na uitstap bij dodenherdenking

Tijdens de dodenherdenking 2023 waren er enkele scouts die zich wat draaierig voelden, net als enkele zeekadetten. Conform de instructie die ze hadden gekregen zijn ze daarna uit de erehaag gestapt, of door de EHBO uit de erehaag gehaald. Al snel voelden zij zich weer prima. Schie radio interviewde Richard Spruit hierover.

Op pagina 12 van het Nieuwe Stadsblad van 1 februari 2023 een artikel over de koude midwinterhike van Scouting Schiedam

Scouitng Taizé wint nachtelijke winterhike

Op vrijdag 27 januari verzamelden de explorers van de vier Schiedamse Scoutinggroepen zich in Monster, bij een temperatuur rond het vriespunt. Ook de explorers van de Scouting Tono-groep namen deel. De finishtijden lagen erg dicht bij elkaar, en het plezier was groot. Het Nieuwe Stadsblad plaatste er een artikel over.

Op pagina 5 van het Nieuwe Stadsblad een artikel over de komende Wereld Jamboree

227 jonge scouts uit Zuid-Holland naar Zuid-Korea

Eens in de vier jaar wordt er een Wereldjamboree gehouden. In 2023 is dat in Zuid-Korea. Vanuit Nederland gaan er bijna 2.000 jongeren op weg naar Azie voor de tijd van hun leven.

Op pagina 17 van het Nieuwe Stadsblad een verslag van het wandelen van de Duinenmars

Scouts wandelen voor goed doel

De bevers, welpen, scouts en explorers van de Scouting Tono-groep wandelden zaterdag de Duinenmars. Voor de afstand van 5,10 of 15 kilometer ontvingen ze een medaille, en steunden ze verschillende gehandicaptenorganisties.

Op pagina 14 van het Nieuwe Stadsblad het overvliegen van de Scouting Tono-groep

Scouts rollen naar nieuwe groep

De scouts van de Scouting Tono-groep vierden een oude traditie: het overvliegen. Hierbij gaan de oudste kinderen van elke leeftijdsgroep feestelijk over naar de volgende leeftijdsgroep.

Op pagina 19 van het Nieuwe Stadsblad de maatschappelijke actie van de welpen

Welpen van Scouting Tono halen 12 kilo afval uit Beatrixpark

Maarliefst 12 kilo afval haalden de welpen van de Scouting Tono-groep uit het Beatrixpark. Gewapend met prikstokken van de Irado gingen zij de achtergelaten rommel te lijf. Het opgeprikte afval werd keurig afgeleverd bij het afvalstation.

Richard Spruit van Scouting Schiedam in het Bliep Doeboek

Scouting in Bliep Doeboek

In juni van 2022 is aan alle leerlingen van alle basisscholen in Schiedam het Bliep Doeboek uitgedeeld. Hiermee kunnen de leerlingen leuk bezig zijn in de zomervakantie, en ongemerkt ook nog wat leren. Dat sluit goed aan bij de werkwijze van Scouting. Daarom kom Scouting ook aan bod in dit Bliep Doeboek van 2022.

Op pagina 7 van het Nieuwe Stadsblad de belangrijkste arguementen uit de brandbrief van de jeugdclubs aan de leden van de gemeenteraad

Waarom geen wethouder jeugdwerk?

De jeugdverenigingen Zeekadetkorps Schiedam, CJV Schiedam, speeltuinvereniging Het Speeleiland, Scouting Taizé, Scouting Franciscus Lodeweijkgroep, Scouting Tono-groep en Scoutng BvH heben een brandbrief gestuurd aan de politieke partijen in Schiedam waarin zij vragen om een 'positief jeugdbeleid'.

Verenigingen pleiten voor positief jeugdbeleid

Er moet in Schiedam meer aandacht komen voor jeugdbeleid dat niet alleen maar gericht is op kinderen en jongeren die al zijn ontspoord. Zeven jeugdverenigingen doen die oproep aan de politieke partijen die nu druk aan het praten zijn over een nieuwe coalitie.

Richard Spruit (Dolfijn) in het interview over de brief die 7 Schiedamse jeugverenigingen aan de politiek stuurden

Jeugdclubs trekken aan de bel

Zeven jeugdclubs uit Schiedam hebben gezamenlijk een brief geschreven naar de Schiedamse politici die bezig zijn met de formatie van een nieuw college. Het ontbreekt in Schiedam aan 'positief jeugdbeleid' zeggen de zeven clubs. Schie TV zond hier een reportage over uit.

Op pagina 7 van Het Nieuwe Stadsblad van 18 mei 2022 een artikel over de winnaars van de PlayBackShow van de Scouting Tono-groep

33e editie playbackshow

Op zaterdag 14 mei 2022 werd voor het 33e jaar de PlayBackShow van de Scouting Tono-groep gehouden. Na een jaar overslaan vanwege de coronapandemie, mocht het festijn nu weer groots gevierd worden. In het Nieuwe Stadsblad werden de winnaars vermeld met hun wisselbekers.

Op de voorpagina van Het Nieuwe Stadsblad van 16 maart 2022 wordt de Scouting Tono-groep genoemd als inzameldpunt voor het Kinderkledingruilfeest.

Samen naar minder afval in Schiedam

Op 30 maart is het feest in Schiedam. Dan wordt het duurzaamheidsproject 'Afval the Game' afgesloten met een groot Kinderkledingruilfeest in het Wennekerpand. Alle kinderen in Schiedam zijn die dag uitgenodigd om gratis nieuwe (tweedehands) outfits te scoren.

Op pagina 8 van het Groenoord Magazine van maart 2022 publiceert het magazine een paginagroot verhaal over de Scouting Tono-groep Schiedam

Avonturen beleven bij Scouting Tono-groep

Elke week spelen tientallen kinderen en jongeren het Scoutingspel bij de Scouting Tono-groep, de leukste groep van Scouting Schiedam en Scouting Vlaardingen. Meisjes en jongens uit de hele omgeving komen hier naar toe.

Op pagina 7 van katern Waterweg van het Algemeen Dagblad van 11 januari 2022 een verslag over de overhandiging van de regenboogvlag

Vlag met regenboog voor scouts

De Schiedamse scoutingvereniging Tono heeft uit handen van de gemeente Schiedam en Team Sportservice een regenboogvlag ontvangen. Tono krijgt deze vlag omdat de vereniging actief open staat voor 'alles en iedereen' die zich bij de scouting wil aansluiten.

Op pagina 17 van het Nieuwe Stadsblad van 22 december 2021 een foto en artikel over de uitreiking

Scouting Tono-groep eert jubilerende vrijwilligers

Bij de afsluiting van het jaar heeft de Scouting Tono-groep de kans aangegrepen om enkele van de gewaardeerde vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Zij ontvingen een lustrumteken van Scouting Nederland.

Het Nieuwe Stadsblad van woensdag 17 december 2021

Kerstballen voor eenzame ouderen

Scouting doet goed voor de maatschappij. Om de kerst van veel ouderen op te fleuren maakten zo'n 250 welpen van verschillende scoutinggroepen uit de regio zelf kerstballen die ze wegbrachten naar verschillende verzorgingstehuizen. Ook de welpen van de Scouting Tono-groep deden mee.

Ger van Veen plaats een update over de subsidieperikelen van de Schiedamse scoutinggroepen in het AD/Waterweg op 6 december 2021

Scoutinggroepen bij nader inzien toch zeker van subsidie

Na alle publiciteit rond het voornemen van de gemeente om de subsidieaanvraag van de vier Schiedamse scoutinggroepen af te wijzen heeft de gemeente nu laten weten dat uit herberekeningen is gebleken dat er toch ruimte is voor subsidie. Niet het volledige aangevraagde bedrag, maar zo'n 80% van de aanvraag.

Op pagina 6 van katern Waterweg van het Algemeen Dagblad van 10 november 2021 een artikel over de subsidieperikelen

Halvering subsidie NME Centrum is van de baan

In de gemeenteraad is door meerdere raadsleden gesproken over de subsidiesystematiek. Fractieleider John van Sliedrecht nam het op voor de subsidie voor het NME Centrum en de subsidie van kleine vrijwilligersorganisaties, waaronder de soutinggroepen

Richard Spruit (Dolfijn) in het interview van het live programma 'Onder Ogen' van Schie TV op 13 november 2021

Richard Spruit over subsidie in Onder Ogen

Op zaterdag 13 november 2021 was Richard Spruit (Dolfijn) te gast in het live programma 'Onder Ogen' van Schie TV vanuit de Korenbeurs. Hij sprak daar namens de vier Schiedamse scoutinggroepen. Onderwerp was het voornemen van de gemeente Schiedam om de subsidie voor alle vier scoutinggroepen te beëindigen.

In een ingezonden brief in het AD/Waterweg gaat Wim Vossen in op de subsidies aan de Schiedamse scoutinggroepen

In Schiedam laten we niemand zakken, toch?

Wimn Vossen stuurde een ingezonden brief naar het Algemeen Dagblad, katern Waterweg. In zijn ingezonden brief gaat hij in op de subsidieperikelen van de Schiedamse scoutinggroepen.

Richard Spruit (Dolfijn - Scouting Tono-groep) en Maarten van der Drift (Scouting BvH) leggen in een reportage op Schie TV uit wat er mis is met het subsidiesysteem

Subsidie op Schie TV

Ook Schie TV was geïntresseerd in de perikelen rond de subsidieaanvraag van 2022 door de vier Schiedamse scoutinggroepen. Maarten van der Drift, bestuurslid bij Scouting Bvh en Richard Spruit, voorzitter van de Stichting Scouting Tono, vertelden namens al de vier Schiedamse scoutinggroepen op Schie TV wat er nu aan de hand is.

Richard Spruit (Dolfijn), voorzitter van de Stichting Scouting Tono, bij ZOS Radio Schiedam over de subsidie voor 2022 voor scouting

Het zou toch zonde zijn als scouting geen subsidie meer krijgt

"He  zou toch zonde zijn als de scouting geen subsidie meer ontvangt. Wie is er niet groot mee geworden". Zo kondigde ZOS Radio Schiedam het interview aan met Richard Spruit (Dolfijn) over het voornemen van de gemeente Schiedam om de subsidie aan de scouting te beëindigen. In het interview legt Richard Spruit, voorzitter van de Stichting Scouting Tono, uit wat er nu aan de hand is.

De schiedamse scoutinggroepen stuurden een brandbrief naar de gemeenteraad over de voorgenomen beëindiging van de subsidie

Voortbestaan Scouting in gevaar zonder subsidie

De gemeente Schiedam heeft laten weten voornemens te zijn de subsidie aan de vier Schiedamse Scoutinggroepen te beëindigen. De gezamenlijke Schiedamse scoutinggroepen schreven een open brief aan de leden van de gemeenteraad met uitleg over het vreemde subsidiesysteem dat de gemeente enkele jaren geleden heeft ingevoerd en er nu voor zorgt dat scouting buiten de boot dreigt te vallen. De scoutinggroepen vragen zich af of dit was wat de beoogd werd bij de invoering van  de nieuwe subsidieregels.

Scouting stuurt open brief aan gemeente over subsidie

Onlangs heeft de gemeente Schiedam laten weten voornemens te zijn de subsidie aan de vier Schiedamse scoutinggroepen te stoppen. Oorzaak is een, voor scoutinggroepen, ronduit bizar subsidiesysteem. De gezamenlijke scoutinggroepen stuurden een open brief aan de leden van de gemeenteraad. Op Schie FM vertelt Maarten van Duijn hierover.

De scouts van de Scouting Tono-groep keerden terug van hun Expeditie Minecraft-kamp. een krappe week lang gingen de scouts van de Scouting Tono-groep Schiedam / Vlaardingen op expeditie.

Kids Powerrr Event

Wist u dat: Op de 'Wist u dat..."-pagina van de gemeente Schiedam in het Nieuwe Stadsblad worden kinderen en jongeren uitgenodigd om naar het Kids Powerrr Event op 2 oktober 2021 te komen

De scouts van de Scouting Tono-groep keerden terug van hun Expeditie Minecraft-kamp. een krappe week lang gingen de scouts van de Scouting Tono-groep Schiedam / Vlaardingen op expeditie.

Scouting blikt terug op kamp

De scouts van de Scouting Tono-groep keerden terug van hun Expeditie Minecraft-kamp. een krappe week lang gingen de scouts van de Scouting Tono-groep op expeditie.

De Schiedamse Scouting Tono-groep sloot het seizoen af door o.a. zelf een waterglijbaan te bouwen

Waterspetterfestijn bij Scouting Tono-groep

Na een moeilijk, maar in alle opzichten zeer succesvol jaar sloot de Scouting Tono-groep het jaar nat af met een waterspetterfestijn. "Voor alle clubs en verenigingen was het een moeilijk jaar, zo ook voor de Scouting Tono-groep", zo legt Richard Spruit uit, vrijwilliger bij de Scouting Tono-groep. "Hier merk je wat voor fantastische vrijwilligers wij hebben; in een jaar tijd zijn we met 70% aan leden gegroeid."

In het Nieuwe Stadsblad een artikel over de Tono Scouting Wedstrijden, gewonnen door Connor Spruit

Scouts houden lokale wedstrijden

Jaarlijks zijn er voor de scouts de Regionale Scouting Wedstrijden. Die mochten dit jaar geen doorgang vinden, dus hielden de scouts van de Scouting Tono-groep onderling hun Tono Scouting Wedstrijden. Connor Spruit won deze TSW. Het Nieuwe Stadsblad berichtte er over.

Een achtergrondartikel over de verkoop van Boerderij Landvreugd in het Algemeen Dagblad van 7 juni 2021

Toekomst blijft ongewis voor scoutinggroep Tono

Het Schiedamse Stadsbestuur heeft besloten Boerderij Landvreugd te verkopen. Dat betekent dat de Scouting Tono-groep op zoek moet naar een nieuwe plek. Het Algemeen Dagblad/Rotterdams dagblad plaatste een achtergrondartikel in katern Waterweg.

Op pagina 4 van het Nieuwe Stadsblad een artikel over het overvliegen van de Scouting Tono-groep

Welpen worden scouts

Het overvliegen is traditioneel een beetje een uitdaging. Om van de welpen naar de scouts over te vliegen mochten de kinderen een touwbrug over de Sweelincksingel oversteken. Het Nieuwe Stadsblad van 2 juni 2021 toonde een foto op pagina 4.

Het Junglekamp van de welpen van de Scouting Tono-groep op de voorpagina van het Nieuwe Stadsblad

Welpen terug van junglekamp

De welpen gingen op junglekamp naar Amersfoort. Daar aangekomen bleken aliens een zakboekje van de welpen te hebben gevonden en op hun planeet ook scouting te willen. Helaas waren ze dat zakboekje ook weer kwijt geraakt. Het Nieuwe Stadsblad plaatste in haar krant van 19 mei 2021 een foto van dit kamp op de voorpagina.

Op pagina 17 in het Nieuwe Stadsblad van 24 maart 2021 tonen de scouts trots de door hen gebouwde familieschommel

Scouts bouwen een familieschommel

Dit weekend begon de lente. Om dit te vieren bouwden de scouts van de Scouting Tono-groep helemaal zelf een familieschommel.

Op 3 maart 2021 stond in het Nieuwe Stadsblad het verslag van het overvliegen van de bevers.

Overvliegende bevers

Ieder jaar gaan de oudste kinderen bij scouting op een feestelijke manier ‘overvliegen’ naar de volgende leeftijdsgroep. Door de Corona-pandemie was dat een uitdaging bij de Scouting Tono-groep, maar zaterdag konden dan toch leden van de jongste leeftijdsgroep naar de welpen.

Op pagina 14 van Het Nieuwe Stadsblad van 10 februari 2021 drukt de lokale krant een artikel af over het begin van gezamenlijke opkomsten bij de Scouting Tono-groep

Scouting start weer buiten

Na enkele weken online-opkomsten staan veel Schiedamse scouts te juichen nu ze weer bijeen mogen komen. Zaterdag waren de eerste bijeenkomsten, en de scouts kijken al uit naar de komende weken.

Op Schie.fm spraken Richard Spruit (Dolfijn) en presentator Patrick de Boer over de groei van Scouting in Nederland en in Schiedam in het bijzonder.

Ledenaantallen Scouting blijven groeien

De ledenaantallen van Scouting blijven groeien in Nederland. Ook, of misschien wel juist, in Corona-tijd. Ook de Scouting Tono-groep kende in 2020 een forse groei. In de laatste 15 jaar zelfs de op-een-na-grootste groei. In de uitzending van Schie.fm kwam Richard Spruit (Dolfijn) aan het woord over deze ontwikkeling.

De Scouting Tono-groep ontving de opbrengst van de statiegeldbox van Albert Heijn Hof van Spaland in Schiedam

Statiegeld voor pand Scouting

Elke maand stelt de Albert Hein in het Fof van Spaland haar statiegeldbox beschikbaar voor een goed doel, meestal een lokaal doel. In december 2020 was de Scouting Tono-groep dit goede doel. Bever Luuk en welp Floor kregen de cheque met het opgehaalde bedrag overhandigd.

Het 100-jarige jubileum van de welpen in het Nieuwe Stadsblad Schiedam

Welpen 100 jaar

Vorig weekend bestonden de welpen van Scouting Nederland honderd jaar.  De leeftijdsgroep voor meisjes en jongens werd al in 1920 in Nederland gestart. De huidige welpen vonden dat dit natuurlijk groots gevierd moest worden. Bij honderden scoutinggroepen werden zaterdag activiteiten gehouden vol doldwaze spellen, teamwork en heel veel plezier. Zo ook bij de scoutinggroepen in de regio.

Zoë Melief vertelde in het programma Aan de Schie van Schie TV over de pubquiz van de vier Schiedamse Scoutinggroepen

Pubquiz voor alle kinderen op Schie TV

Op dinsdag 22 december organiseren de Schiedamse Scoutinggroepen een pubquiz voor alle kinderen uit Schiedam. Je kunt vanuit huis mee doen. Schrijf je in op uitdagendequiz.nl. Op Schie TV mocht Zoë Melief vertellen over de actie.

Aan de pubquiz van Scouting Schiedam kan door ieder kind uit Schiedam gratis deelnemen

Pubquiz in de vakantie

Voor alle kinderen in Schiedam organiseren de Schiedamse Scoutinggroepen een pubquiz op dinsdag 22 december, met aparte rondes per leeftijdsgroep. Deelname is gratis. Iedereen tussen de 7 en 15 mag mee doen.

Richard Spruit (Dolfijn) gaf een live interview op Schie.fm

Gratis openstelling activiteiten in „Aan de Schie”

Op zaterdag 14 november gaf Dolfijn (Richard Spruit) een live-interview voor Schie.fm in het programma „Aan de Schie”. Onderwerp van gesprek is de tijdelijke actie van de Scouting Tono-groep. In deze actie stelt de Scouting Tono-groep al haar activiteiten gratis open voor alle kinderen.

Een interview met Richard Spruit (Dolfijn) over de openstelling van alle activiteiten van de Scouting Tono-groep voor alle kinderen uit Schiedam en Vlaardingen in verband met de Corona-maatregelen

Openstelling activiteiten op Schie.fm

Vanaf oktober 2020 tot aan 1 januari stelt de Scouting Tono-groep al haar activiteiten weer open voor alle kinderen uit Schiedam en Vlaardingen. Hiermee hoopt de Scouting Tono-groep de kinderen die tijdelijk niet naar hun eigen club of vereniging kunnen vanwege de corona-maatregelen een zeer leuk en leerzaam alternatief te bieden.

Op pagina 27 van het Nieuwe Stadsblad nieuws over de tijdelijke openstelling voor alle kinderen uit Vlaardingen en Schiedam

Openstelling activteiten

Tijdens de persconferentie van de overheid werden de maatregelen rond Corona fors verzwaard. In navolging van het voorjaar heeft de Scouting Tono-groep opnieuw besloten haar activiteiten gratis open te stellen voor alle kinderen.

De Scouting Tono-groep in het promotiefilmpje van de Blieppas

Scouting Tono-groep in promofilmpje Blieppas

De Kleine Ambassade en de gemeente Schiedam lanceren de Blieppas met een promotiefilmpje. In dit promotiefilmpje komt de Scouting Tono-groep voor. Omdat wij aangesloten zijn bij de Blieppas om ook kinderen met een laag inkomen te laten genieten van Scouting.

Op de voorpagina van het Nieuwe Stadsblad: de wijzigingen bij het Kids Powerrr Event

Kids Powerrr Event met aanpassingen

De organisatie van het Kids Powerrr Event laat het evenement voor kinderen van 4 tot 14 jaar door gaan, maar wel met enkele aanpassingen. Ook het Nieuwe Stadsblad berichtte hier over.

Merk op dat deze berichtgeving inmiddels achterhaald is: in plaats van bij het Kids Powerrr Event nodigen we alle kinderen graag uit bij onze reguliere opkomsten.

Bij de Scouting Tono-groep gingen de welpen en de scouts overvliegen

Scouts vieren overvliegen

De scouts van de Scouting Tono-groep vierden een oude traditie: het overvliegen. Hierbij gaan de oudste kinderen van elke leeftijdsgroep feestelijk over naar de volgende leeftijdsgroep. Het Nieuwe Stadsblad was dit ook opgevallen.

In het Nieuwe Stadsblad van 16 september 2020 verscheen dit artikel op pagina 7

Scouting: Lekker buiten bezig zijn

Speciaal voor de 4-tot-7-jarigen voert de Scouting Tono-groep een actie: Proef Scouting in September. Zo kunnen ook de jongere kinderen genieten van Scouting en, samen met vriendinnen en vriendjes, lekker buiten bezig zijn.

Een interview met Richard Spruit (Dolfijn) over de grote belangstelling voor de openstelling van de activiteiten van de Scouting Tono-groep

Proef Scouting in September op Schie.fm

Speciaal om kinderen tussen de 4 en 7 kennis te laten maken met Scouting organiseert de Scouting Tono-groep "Proef Scouting in September". Schie.fm hield een interview met Richard Spruit.

Onze eigen Sterre Stroom bij Schiedammer maken geluk

Schiedammers maken geluk

In de serie "Schiedammers maken geluk" van Schie TV komt onze eigen Sterre Stroom (Monica Pool) aan het woord over haar vrijwilligerswerk.

Op de voorpagina bracht het Nieuwe Stadsblad van 10 juni bracht de krant het verhaal van het succes van de openstelling wegens de Coronapandemie. Op de voorpagina Shannon Spruit

Lekker naar buiten

De Scouting Tono-groep levert een maatschappelijke bijdrage door al haar activiteiten open te stellen voor alle kinderen tot 1 september. Na 1 september kijkt de scoutinggroep welke maatregelen in verband met de Corona-pandemie van kracht zijn en of we de actie moeten verlengen. Het Nieuwe Stadsblad bracht het nieuws op de voorpagina.

Het Nieuwe Stadsblad plaatste op 27 mei op pagina 8 een artikel over de opstenstelling van de activiteiten van de Scouting Tono-groep

Scouting Tono-groep nu ook open voor niet-leden

Activiteiten weer opgestart

Na een periode met thuis-opkomsten en digitale contacten zijn de activiteiten van de Scouting Tono-groep weer opgestart. Omdat we als scoutinggroep het belangrijk vinden dat alle kinderen lekker buiten bezig kunnen zijn, en zich daarbij ongemerkt ook nog kunnen ontwikkelen, stelt de Scouting Tono-haar haar activiteiten, gratis, open tot 1 september voor alle kinderen vanaf 4 jaar.

JW-TV maakte een reportage over de herstart van de opkomsten

Scouting Tono-groep start weer op

Opkomsten in buitenlucht

Nu de regels in verband met Corona langzaam worden versoepeld beginnen de opkomsten weer bij de Scouting Tono-groep. JW-TV kwam op bezoek en maakte een reportage over de herstart.

De Scouting Tono-groep begint weer met haar fysieke opkomsten

Scouting Tono-groep start activiteiten weer

Alle kinderen zijn welkom

Na het versoepelen van de maatregelen rond Corona mogen ook scoutinggroepen -onder strenge voorwaarden- weer beginnen met hun bijeenkomsten. Het Algemeen Dagblad maakte er een regionaal artikel van.

De beverleiding op Schie TV over het on-line programma van de Scouting Tono-groep

Scouting Tono gaat online

Beverleiding vertelt op Schie TV

Nu er geen opkomsten toegestaan zijn door de Corona-crisis organiseert de Scouting Tono-groep on-line opkomsten voor haar jeugdleden. Bij Schie TV mocht de beverleiding uitleggen hoe dit gaat bij de bevers.

Burgemeester Lamers snijdt de jubileumtaart met welpen van de vier groepen van Scouting Schiedam. 10 maart 2020

Burgemeester en welpen snijden taart

Voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering van 10 maart 2020 boden de welpen van de vier groepen van Scouting Schiedam taart aan. Dit deden zij ter viering van 100 jaar welpen in Nederland. Welpen van de Scouting BvH, Scouting Taizé-groep, Scouting Franciscus-Lodewijkgroep en de Scouting Tono-groep mochten samen met de burgemeester de taart aansnijden. Welp Amy, van de Scouting Tono-groep hield, namens Scouting Schiedam, een toespraak.

In 2020 bestaan de welpen 100 jaar in Nederland, en dat wordt gevierd.

Taart voor 100-jarige welpen

In 2020 bestaan de welpen 100 jaar in Nederland, en dat wordt gevierd. Vrijwel alle welpenhordes in Schiedam bakten op 29 februari taart om het 100-jarige bestaan te vieren.

"Best eng, maar als je het toch durft loopt je te stralen: de bevers en welpen hielden hun jaarlijkse Play Back Show.

Scouts op het podium

Best eng, maar als je het toch durft loopt je te stralen: de bevers en welpen hielden hun jaarlijkse Play Back Show.

Kunstenares Yvon Koopmans kwam langs om een kunstworkshop rond afval te geven

Scouts houden afvalworkshop

Vorig jaar won de Scouting Tono-groep de Afval The Challenge-wedstrijd van de gemeente Schiedam net niet: de Scouting Tono-groep werd tweede. Daarom kwam kunstenares Yvon Koopmans langs om een kunstworkshop rond afval te geven. De scouts maakten kunstige creaties.

De kinderen van de Scouting Tono-groep en Kids Groenoord Zuid versierden de wijkkerstboom.

Wijkkerstboom prachtig versierd

De kinderen van de Scouting Tono-groep en Kids Groenoord Zuid versierden de wijkkerstboom.

Richard Spruit verteld bij Schie TV over zijn afscheid na 30 jaar leiding te zijn geweest bij de welpen van de Scouting Tono-groep.

Richard Spruit (Dolfijn) bij Onder Ogen

Op zaterdag 9 november 2019 was Richard Spruit (Dolfijn) te gast bij het live TV-programma "Onder Ogen" van Schie.tv. Hij vertelde over zijn afscheid na 30 jaar leiding te zijn geweest bij de welpen.

In het Nieuwe Stadsblad van 6 november 2019 een artikel over de Gouden Kliko op pagina 27

Tweede in race om Gouden Kliko

Scouting Tono-groep wordt tweede in de race om de Gouden Kliko van Schiedam. Een wedstrijd waar we veel hulp van ouders en sympathisanten voor hebben ontvangen. Wethouder Ooievaar reikte de prijzen uit.

In het Nieuwe Stadsblad van 6 november 2019, op pagina 29, een artikel over de nieuwe leeftijdsgroep van de Scouting Tono-groep

Nieuwe groep voor Scouting Tono-groep

De Scouting Tono-groep richt een nieuwe speltak op: de Roverscouts.

De Scouting Tono-groep is finalist bij Afval The Game voor de Gouden Kliko 2019

Scouting Tono-groep in Studio PLU!S

Thuis scheidt iedereen netjes zijn afval. Vreemd genoeg worden bedrijven en instellingen niet gevraagd het afval te scheiden. De Scouting Tono-groep doet dat al jaren wel. Hiermee zijn we finalist geworden voor de Gouden Kliko 2019. Studio PLU!S belichte ons als finalist.

Op haar voorpagina plaatste het Nieuwe Stadsblad op 2 oktober 2019 een artikel over het Kids Powerrr Event van de Scouting Tono-groep

Kids Powerrr Event

Zaterdag 5 oktober wordt er een buitenevent georganiseerd voor alle kinderen in Schiedam: het Kids Powerrr Event.

Op de voorpagina van het Nieuwe Stadsblad van 4 september 2019 het verhaal over het Kids Powerrr Event

Ga het avontuur aan!

Zaterdag begint het nieuwe seizoen bij de Scouting Tono-groep. Kom ook kijken!

Een interview met onze voorzitter Richard Spruit op NPO Radio 5 over de berichten in de Amerikaanse media over onze droppingen.

Dropping!

Een Amerikaanse journaliste liep een dropping mee met een Nederlandse scoutinggroep, en viel van de ene in de andere verbazing. Naar aanleiding hiervan werd onze voorzitter Richard Spruit geïnterviewd in het programma Bert op 5, live op Radio 5.

De Zenderstreek - 3 juli 2019 - Zenderstreek Noord: pagina 13, Zenderstreek Zuid: pagina 17. In beide kranten het bericht over het bezoek van de Scouting Tono-groep aan de Spruithoeve in Oudewater

Stadse scouts op platteland Oudewater

De welpen van de Scouting Tono-groep brachten een weekend door op een echte boerderij. Daar werd, onder andere, geholpen bij het melken van de koeien en leerden de welpen alles over het leven op de Spruithoeve.

Groot Vlaardingen - 19 juni 2019, pagina 22

Scouts beklimmen Duitse fabriek

De oudere scouts uit de regio, de Explorers, hadden dit weekend hun tenten opgezet in Krefeld, bij Duisburg. Daar konden zij onder andere klimmen in een verlaten fabriek.

Op de voorpagina van het Nieuwe Stadsblad een foto van het Magische kamp van de welpen van de Glimwormpjeskring

Magisch!

In de Hemelvaartsvakantie gingen de welpen naar Burgh-Haamstede om de leiding te verlossen van de builenvloek. De welpen van de Glimwormpjeskring hadden hier, nu ja, een magisch mooi kamp.

Op pagina 15 van het Nieuwe Stadsblad van 27 maart 2019 een artikel over het vieren van het 85-jarig jubileum van de Scouting Tono-groep

Scouting Tono-groep viert 85-jarig bestaan

Op 21 maart 1934 werd de Scouting Tono-groep opgericht. Natuurlijk werd dat gevierd. Ook in de verschillende nieuwsmedia wordt hier aandacht aan besteed.

Op 21 maart 1934 werd de Scouting Tono-groep opgericht. Natuurlijk werd dat gevierd. Jan Willem de Boer van JW TV kwam op bezoek.

Scouting Tono-groep viert jubileum

Op 21 maart 1934 werd de Scouting Tono-groep opgericht. Natuurlijk werd dat gevierd. Jan Willem de Boer va nJW TV kwam op bezoek.

Ook het Algemeen Dagblad / Katern Waterweg vond het 85-jarig jubileum van de Scouting Tono-groep interessant genoeg voor een vermelding.

Scouting Tono-groep viert haar 85-jarig bestaan

Op 21 maart 1934 werd de Scouting Tono-groep opgericht. Natuurlijk werd dat gevierd. Ook het Algemeen Dagblad / Katern Waterweg vond dat interessant genoeg voor een vermelding.

Algemeen Dagblad / Katern Waterweg

Op 23 maart 2019 staat dit artikel op pagina 6 van het katern Waterweg.

In het Waterweg-katern van het Rotterdams Dagblad / Algemeen Dagblad wordt de jubileumopkomst aangekondigd. Op 23 maart 2019 staat dit artikel op pagina 6 van het katern Waterweg.

Op 13 maart 2019 schrijft het Nieuwe Stadsblad op pagina 13 dat de Scouting Tono-groep in Schiedam handjes nodig heeft voor nl-doet

Scouting zoekt handen voor NLDoet

Op 15 en 16 maart wordt in heel Nederland NLDoet gehouden. Ook de Scouting Tono-groep doet mee, en we zoeken nog handjes om te helpen.

In het Algemeen Dagblad een artikel over de verstandhouding tussen Scouting Schiedam en de gemeente

Scoutingclubs weer op goede voet met het college

Na een gesprek met de gemeente zijn de vier Schiedamse Scoutinggroepen overtuigd van de goede intenties van het gemeentebestuur. Wel willen ze nog even zien dat er nu ook concrete acties komen, de bal ligt hiervoor bij de gemeente.

Het Algemeen Dagblad / katern Waterweg

Scouting Schiedam had laten niet zo blij te zijn met het gemeentebestuurd. Na overleg zijn de eerste stappen gezet naar verbetering van de relatie.

Op pagina 7 van het Waterweg-katern van het Algemeen Dagblad staat een interview met onze voorzitter Richard Spruit. Hij geeft aan overtuigd te zijn van de intenties van de gemeente, maar ziet dit graag omgezet in concrete acties.

Scouting Schiedam voelt zich niet gehoord binnen Schiedam. Ook de Scouting Tono-groep is hierover teleurgesteld

Scoutinggroepen voelen zich in de steek gelaten

De vier Schiedamse Scoutinggroepen richtte zich tot de Schiedamse gemeenteraad via een brief. De pers reageerde hierop en wilde meer weten.

JW TV maakt op 23 juni 2018 opnamen tijdens de Fancy Fair bij de Scouting Tono-groep

JW TV maakt reportage van Fancy Fair

Wijkteam Kids Groenoord Zuid organiseerde een Fancy Fair voor de Scouting Tono-groep. JW TV maakte hier een mooie reportage van.

De fancy fair bij de Scouting Tono-groep wordt opgenomen door de Stads Omroep Schiedam

Fancy Fair te zien bij Stads Omroep Schiedam

De StadsOmroep Schiedam maakte een reportage over de Fancy Fair de Kids Groenoord Zuid en de Scouting Tono-groep organiseerden op 23 juni 2018.

Miranda de Koster en Irmgard Owen van Kids Groenoord Zuid en Richard Spruit van de Scouting Tono-groep waren te gast bij de Grabbeltonshow

Kids Groenoord Zuid en Scouting Tono-groep te gast bij radioprogramma Grabbeltonshow

In het radioprogramma "De Grabbeltonshow" van 21 juni 2018 waren Miranda de Koster en Irmgard Owen van Kids Groenoord Zuid en Richard Spruit van de Scouting Tono-groep te gast om te vertellen over de Fancy Fair van 23 juni.

De flyer die Kids Groenoord Zuid heeft uitgegeven over de fancy fair voor de Scouting Tono-groep

Kids Groenoord Zuid organiseren Fancy Fair voor Scouting Tono-groep

Om de Scouting Tono-groep te helpen na de brand organiseert Wijkteam Kids Groenoord Zuid een Fancy Fair voor de Scouting Tono-groep

In de Onder Ogen van 13 juni 2018 was onze stichtingsvoorzitter, Richard Spruit, uitgenodigd om te vertellen over de komende Fancy Fair.

Richard Spruit te gast bij bij Onder Ogen

In de Onder Ogen van 13 juni 2018 was onze stichtingsvoorzitter, Richard Spruit, uitgenodigd om te vertellen over de komende Fancy Fair.

Het Hemelvaarskamp van de Glimwormpjeskring en het Oerwoudvendel kwamen groot in de krant

Wildwesttaferelen tijdens Hemelvaartskamp scouts

Het Hemelvaarskamp van de Glimwormpjeskring en het Oerwoudvendel kwamen groot in de krant.

Op pagina 21 van het Nieuwe Stadsblad van 21 maart 2018 zie je de welpen in de 'aansturingskamer', waar de politie-eenheden in het veld worden aangestuurd.

Wijkagent geeft welpen kijkje in de politiekeuken

Op 10 maart werden de welpen uitgenodigd door wijkagent Fred Bravenboer om een kijkje te nemen op het politiebureau.

Tijdens de NLDoet 2018 gingen er ook bij de Scouting Tono-groep een aantal vrijwilligers aan de slag

Scouts klussen er op los tijdens NLDoet

Tijdens de NLDoet 2018 gingen er ook bij de Scouting Tono-groep een aantal vrijwilligers aan de slag.

Op zaterdag 3 maart 2018 hield de Scouting Tono-groep de 29e editie van de playbackshow. Het publiek werd getrakteerd op een volwaardige show, met verrassende optredens van onze eigen bevers, welpen en scouts.

Scouts playbacken

Op zaterdag 3 maart 2018 hield de Scouting Tono-groep de 29e editie van de playbackshow. Het publiek werd getrakteerd op een volwaardige show, met verrassende optredens van onze eigen bevers, welpen en scouts.

Op zaterdag 17 februari 2018 organiseerde de vier Schiedamse scoutinggroepen een gezamenljke curus voor haar vrijwilligers.

Scouting Schiedam massaal naar cursus

Op zaterdag 17 februari 2018 organiseerde de vier Schiedamse scoutinggroepen van Scouting Schiedam een gezamenlijke cursus voor haar vrijwilligers. Richard Spruit van de Scouting Tono-groep wordt geïnterviewd door de Stadsomroep Schiedam en Radio Vlaardingen.

Een jaar lang spaarden de klanten van Specsavers Vlaardingen voor de Scouting Tono-groep

Specsavers steunt Scouting Tono-groep

Een jaar lang spaarden de klanten van Specsavers Vlaardingen voor de Scouting Tono-groep. Begin februari werd de checque overhandigd, waar de Scouting Tono-groep uiteraard erg blij mee is.

Een jaar lang spaarden de klanten van Specsavers Vlaardingen voor de Scouting Tono-groep

Cheque voor de scouting van lokale ondernemer

Een jaar lang spaarden de klanten van Specsavers Vlaardingen voor de Scouting Tono-groep. Begin februari werd de checque overhandigd. De Scouting Tono-groep gaat dit mooie bedrag gebruiken voor de opbouw na de brand van vorig jaar.

In januari opende de Scouting Tono-groep een kinderzwerfboekenstation voor alle kinderen uit de wijk, ongeacht of ze lid zijn van de Scouting Tono-groep.

Scouting Tono opent kinderzwerfboekenstation

In januari opende de Scouting Tono-groep een kinderzwerfboekenstation voor alle kinderen uit de wijk, ongeacht of ze lid zijn van de Scouting Tono-groep. Elke zaterdag is het kinderzwerfboekenstation op en kan iedereen gratis een boek meenemen. Om daarna verder te laten zwerven.

In het jaaroverzicht van de Stadsomroep Schiedam over 2017 komt de brand bij de Scouting Tono-groep uitgebreid aan bod

Brand legt scoutingonderkomen in de as

In de nacht van 17 op 18 mei 2017 brandde het gebouw van de Scouting Tono-groep vrijwel volledig af. In het jaaroverzicht van de Stadsomroep Schiedam komt dit onderwerp nog uitgebreid terug.

Overhandiging van de cheque van Albert Heijn Hof van Spaland

Actie supermarkt levert 500 euro op voor Scouting Tono-groep

In de nacht van 17 op 18 mei 2017 brandde het gebouw van de Scouting Tono-groep vrijwel volledig af. Hierna schoten heel veel mensen en bedrijven te hulp. De Albert Heijn in Hof van Spaland vroeg zijn klanten om statiegeldbonnen in te leveren voor ons.

Algemeen Dagblad - Katern Waterweg, 19 juni 2017, pagina 7

Welpen van Tono aan de slag

Na de brand heeft de Albert Heijn Hof van Spaland de Scouting Tono-groep geadopteerd. Op 9 juni gingen de scouts al collecteren, op 16 juni 2017 collecteerden de welpen in de AH en verkochten ze er zelfgeknoopte armbandjes en sleutelhangers.

Bestuur scoutinggroep Tono: bewijs voor brandstichting is er

Op 18 mei 2017 brandde het gebouw van de Scouting Tono-groep af. In de maanden er voor was er hard gewerkt aan een domotica-systeem waarmee automatisch het licht uitgeschakeld kon worden, om zo milieuvriendelijker bezig te zijn. Na de brand is de geheugenkaart van de centrale controller veiliggesteld.

Op de voorpagina van het Nieuwe Stadslad het bericht dat het gebouw van de Scouting Tono-groep is afgebrand

Brand treft Scouting

In de vroege ochtend van 18 mei 2017 brandde 't Koetshuis, het historische groepshuis van de Scouting Tono-groep, af.

Richard Spruit in Onder Ogen van Popup TV over de Brand bij de Scouting Tono-groep

Brand Scouting Tono-groep in Onder Ogen

In de nacht van 17 op 18 mei 2017 brandde het gebouw van de Scouting Tono-groep vrijwel volledig af. Dezelfde avond nog besloten de vrijwilligers van de Scouting Tono-groep er hun schouders onder te zetten en door te gaan. In het live-programma "Onder Ogen" van PopUpTV van 24 mei vertelt Richard Spruit over de eerste dagen na de brand.

In de nacht van 17 op 18 mei 2017 brandde het gebouw van de Scouting Tono-groep vrijwel volledig af

Schiedamse scouts treuren om afgebrand pand

Het Algemeen Dagblad besteedde het hoofdartikel in het katern Waterweg van 19 mei 2017 aan het afgebrande gebouw van de Scouting Tono-groep.

De brand bij de Scouting Tono-groep bij webradio Torpedo

Gebouw Scouting Tono-groep brand af

In de nacht van 17 op 18 mei 2017 brandde het gebouw van de Scouting Tono-groep vrijwel volledig af. Webradio Torpedo toonde de brand.

De Stadsomroep Schiedam toont ook de brand die het gebouw van de Scouting Tono-groep vrijwel volledig in as legde

Decennia scoutinggeschiedenis gaat in vlammen op

In de nacht van 17 op 18 mei 2017 brandde het gebouw van de Scouting Tono-groep vrijwel volledig af. De Stadsomroep Schiedam toont ook de brand die het gebouw van de Scouting Tono-groep vrijwel volledig in as legde.

De Stadsomroep Schiedam toont ook de brand die het gebouw van de Scouting Tono-groep vrijwel volledig in as legde

Grote brand in boerderij Landvreugd

In de nacht van 17 op 18 mei 2017 brandde het gebouw van de Scouting Tono-groep vrijwel volledig af. Een reportage van Look TV, onderdeel van de StadsOmroep Schiedam.

In Hart van Nederland, het SBS 6 avondprogramma, veel aandacht voor het afbranden van 't Koetshuis van de Scouting Tono-groep

Brand bij Schiedamse scoutinggroep

In de nacht van 17 op 18 mei 2017 brandde het gebouw van de Scouting Tono-groep vrijwel volledig af. Hart van Nederland van SBS 6 maakte opnamen voor hun avondprogramma.

De installatie van de eerste bever bij de Scouting Tono-groep in het Nieuwe Stadsblad van 8 februari 2017, op pagina 7

Bevers bij Scouting Tono-groep

Eind vorig jaar werd de bevergroep opgericht bij de Scouting Tono-groep. Zaterdag werd Shannon Spruit geinstalleerd als de eerste bever. Voor de Scouting Tono-groep een klein feestje.

De winnende scouts, vlnr Megan Spruit, Ira van Gils, Mike van Waasdijk en Dana Janzen, op pagina 7 van het Nieuwe Stadsblad van 1 februari 2017

Playbacksterren

De playbackshow 2017 van de Scouting Tono-groep werd gewonnen door Connor Spruit bij de welpen en Dana Jansen, Mike van Waasdijk, Megan Spruit en Ira van Gils.

Nieuwe Stadsblad

De winnende scouts, vlnr Megan Spruit, Ira van Gils, Mike van Waasdijk en Dana Janzen, op pagina 7 van het Nieuwe Stadsblad van 1 februari 2017.

Enkele jeugdleden van Scouting, waaronder van de Scouting Tono-groep, met wethouder Patricia van Aken, in het Nieuwe Stadblad van 14 december 2017

60.000 uur voor jeugd

Tijdens de Vrijwilligersdag kreeg de wethouder een cheque aangeboden met de waarde die Scoutingvrijwilligers 'leveren': bijna 900.000 euro.

Achter in het Nieuwe Stadsblad van 2 november 2016 wordt de nieuwe bevergroep aangekondigd. Foto: Finn Snaterse

Nieuwe bevergroep

De Scouting Tono-groep start met een nieuwe bevergroep. Op de speciale open middag van 5 november zijn alle meisjes en jongens van 4 tot 7 jaar van harte welkom.

In het Nieuwe Stadsblad van 7 september 2016 een verslagje van de open ochtend. Foto: Richard Spruit

Kennis maken met scouting

De open ochtend van de Scouting Tono-groep was geslaagd. Een aantal kinderen kwam kijken bij de scouts. Wie niet in de gelegenheid was, is de komende weken nog steeds welkom.

In het Nieuwe Stadsblad van 31 augustus 2016 wordt de seizoensstart gemeld. Foto: Richard Spruit

Scouts weer begonnen

Zaterdag hield de Scouting Tono-groep haar eerste opkomst van het seizoen. Met een officieel tintje: de oudste kinderen vlogen over naar de volgende leeftijdsgroep.

In het Nieuwe Stadsblad van 17 augustus 2016 vertellen de scouts over hun geslaagde zomerkamp. Foto: Nathalie Doek

Scouts terug van kamp

De scouts van de Scouting Tono-groep zijn terug van hun zomerkamp. Een week lang werden de meisjes en jongens ondergedompeld in virutal reality, en dat in de bossen van Bergen op Zoom.

In het Nieuwe Stadsblad van 25 mei 2016 een artkel over de jungledag van Scouting Regio Maasdelta

Welpen spelen samen tijdens jungledag regio

In het Nieuwe Stadsblad van 25 mei een artikel over de jungledag van Scouting Regio Maasdelta waar ook de welpen van de Scouting Tono-groep aan deelnamen.

Het vinden van de parel door de welpen werd mooi beschreven in het Nieuwe Stadsblad van 11 mei 2016. Foto: Richard Spruit

Scouts op trollenkamp

Zondag keerden de Scouitng Tono-groep welpen terug van hun Trollenkamp. In Maarn wisten ze de trollenparel te ontdekken.

De mooie score van onze scouts op de Regionale Scouting Wedstrijden leverde een leuk artikel op in het Nieuwe Stadsblad van 20 april (pagina 25)

Zestiende plek voor Scouting Tono-groep

Tijdens de Regionale Scouting Wedstrijden van van Scouting Regio Maasdelta behaalden de Scouting van de Scouting Tono-groep een eervolle 16e plaats.

Een klein artikeltje, eigenlijk het persbericht van een week eerder, dus van voor de NLDoet, werd geplaatst op pagina 27 van het Nieuwe Stadsblad van 16 maart 2016. Foto: Richard Spruit

Nieuwe keuken op NLDoet

De Scouting Tono-groep deed mee aan NLDoet en opende op deze dag de verbouwde keuken en natte groep.

Bij Radio Schiedam een interview met Jan Lemmen over NLDoet

Scouting Tono-groep doet mee aan NLDoet

De Scouting Tono-groep doet mee aan NLDoet. Iedereen die wil komen helpen met klussen is van harte welkom.

Op pagina 20 van de  Groot Vlaardingen van 10 februari 2016 een leuke foto met onderschrift. Foto: Richard Spruit

Welpen in de jungle

Zo'n 150 welpen uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis behaalden hun jungle-diploma. De welpen van de Scouting Tono-groep deden ook mee.

Op pagina 22 van het Nieuwe Stadsblad van 16 december 2015 verteld een van de welpen over het glasblazen

Welpen blazen kerstballen

Begin december halen de meeste mensen de doos met kersballen te voorschijn. De welpen van de Scouting Tono-groep bliezen zelf hun kerstballen, met de hulp van Marja Bijl. Het Nieuwe Stadsblad schreef een bericht over het blazen van de kerstballen.

Op pagina 8 van de Waterweg Dichtbij van 11 november 2015 staat een artikel over de inzet van de Scouting Tono-groep en de Scouting BvH voor de nationale natuurwerkdag

Scouts bouwen speelplek

De Scouting Tono-groep en de Scouting BvH trokken op de Nationale Natuurwerkdag naar het toekomstige Scoutwoud om een begin te maken met de inrichting.

Deze foto van de Jota prijkte op de voorpagina van het Nieuwe Stadsblad van 21 oktober 2015. Foto: Richard Spruit

Scouts leggen contact met de hele wereld

De vier Schiedamse scoutinggroepen namen allemaal deel aan de JOTA, een unieke situatie. Ook bij de Scouting Tono-groep kropen de scouts achter de microfoon.

Een leuke foto en artikel over het vlotvaren van de welpen op pagina 5 van de Waterweg Dichtbij van 22 september 2015. Foto: Richard Spruit

Scouting Tono peddelt over de Sweelincksingel

De welpen van de Scouting Tono-groep bouwden zelf vlotten. Met deze vlotten werd er heerlijk gevaren op de Sweelincksingel. De lokale krant Waterweg Dichtbij toonde een mooie foto van dit plezier.

Het overvliegen en de (her)opgerichte speltak kwamen ruim aan bod op pagina 3 van de Waterweg Dichtbij van 2 september 2015. Foto: Richard Spruit

Nieuwe leeftijdsgroep bij Scouting Tono

Op zaterdag 5 september vlogen de oudste scouts over naar de Explorers. Hiermee werd deze speltak opnieuw opgericht.

In het waterweg-katern van het Algemeen Dagblad/Rotterdams Dagblad werd de oprichting van de explorers ook nog even genoemd (foto: Addy Pool)

Nieuwe scoutinggroep

Op zaterdag 5 september vlogen de oudste scouts over naar de Explorers. Hiermee werd deze speltak opnieuw opgericht.

 Het zomerkamp van de welpen en de scouts werd aangekondigd in de Waterweg Dichtbij van 8 juli 2015, op pagina 5. Foto: Astrid Lansbergen

Welpen en scouts naar zomerkamp

De welpen en scouts van de Scouting Tono-groep beginnen hun vakantie met het hoogtepunt van het jaar: het jaarlijkse zomerkamp.

Waterweg Dichtbij, 24 juni 2015, pagina 5

Welpen ontwerpen natuurspeeltuin

Een natuurspeeltuin, dat was het idee van Scouting Schiedam voor SchiedamDoen. De welpen van de Scouting Tono-groep mochten als eerste een ontwerp maken.

 Een natuurspeeltuin, dat was het idee van Scouting Schiedam voor SchiedamDoen. De welpen van de Scouting Tono-groep mochten als eerste een ontwerp maken

Natuurspeeltuin op papier

Een natuurspeeltuin, dat was het idee van Scouting Schiedam voor SchiedamDoen. De welpen van de Scouting Tono-groep mochten als eerste een ontwerp maken.

 In het Algemeen Dagblad/Rotterdams Dagblad, katern Waterweg, werd op 16 juni 2015 de ontwerpsessies van de natuurspeeltuin aangekondigd. De welpen van de Scouting Tono-groep mochten het eerste ontwerp maken

Denk mee over speeltuin

Scouting Schiedam heeft het initiatief genomen om in de wijk Bijdorp een natuurspeeltuin aan te laten leggen. De welpen van de Scouting Tono-groep waren de eersten die een ontwerp mochten verzinnen.

De overhandiging van het scouting-boekje aan wethouder Gouweleeuw wordt getoond in het deelkatern ´Scouty´, het katern speciaal voor scouts (pagina 33)

´Girls in the lead´ voor wethouder

Vier meiden van Scouting Schiedam overhandigden wethouder Gouweleeuw het boekje 'Girls in the lead'. In de Scouting magazine van mei 2015 komen de meiden met foto en al in het scoutingblad. Hoewel de overhandiging namens de vier Schiedamse Scoutinggroepen was, waren het vier leden van de Scouting Tono-groep die de klus klaarden voor Scouting Schiedam.

 Een verslag van onze denkdagviering op pagina 11 van de Dichtbij Waterweg van 11 februari 2015. Foto: Richard Spruit

Tono herdenkt Powell

De Scouting Tono-groep vierde de internationale scouting- en guidingdag. Ook de lokale weekkrant Waterweg Dichtbij besteedde hier aandacht aan.

Op pagina 10 van de Waterweg Dichtbij kondigde de krant onze Denkdag aan. Foto: Richard Spruit

Feestdag bij Tono

De Scouting Tono-groep vierde de internationale scouting- en guidingdag.

In het waterweg-katern bericht het Algemeen Dagblad/Rotterdams Dagblad over de Denkdag/Baden Powelldag van de Scouting Tono-groep

Feest bij Scouting Tono

De Scouting Tono-groep vierde de internationale scouting- en guidingdag. Daar had het Algemeen Dagblad / Rotterdams Dagblad ook aandacht voor in het katern Waterweg.

SeriousTono krijgt ruim aandacht op pagina 11 van de Waterweg Dichtbij van 17 december 2014

Kerstmarkt en lunch bij Scouting Tono-groep

De Scouting Tono-groep organiseert vlak voor kerst een kerstmarkt en kerstlunch. De opbrengst van deze SeriousTono-actie gaat naar Serious Request.

De overhandiging van het scouting-boekje aan wethouder Gouweleeuw wordt beschreven in het artikel op pagina 5 van de Dichtbij Waterweg van 5 november 2014

Schiedamse Scoutingmeiden nemen de leiding

Vier meiden van Scouting Schiedam overhandigden wethouder Gouweleeuw het boekje 'Girls in the lead'. Scouting beschrijft hierin hoe het meiden helpt zelfstandiger te worden en de leiding te nemen.

In het Groot Vlaardingen van 15 oktober 2014 het verhaal van het regiospel voor welpen van Scouting Regio Maasdelta

Griezelen in de Broekpolder

De welpen van verschillende scoutinggroepen uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis zijn vrijdag onbevreesd de Broekpolder doorgetrokken om Kees te helpen zoeken naar zijn vrouw, zoon Frans en diens vriend Henk, die al jaren vermist worden sinds hun mysterieuze verdwijning.

Een bericht over het bungeeroeien op pagina 5 van het Nieuwe Stadsblad van 1 oktober 2014

Scouting Schiedam op de Brandersfeesten

De Schiedamse Scoutinggroepen lieten zich weer goed zien op de Brandersfeesten. Samen met de Zeekadetten organiseerden ze de Brandersspelen op het Doeleplein.

In de Waterweg Dichtbij van 10 september 2014 met het artikel op pagina 17

Jeugd wil wel buitenspelen, maar waar dan?

Buitenspelen gevaarlijk? Dat lijken ouders soms nog wel eens te denken. Bij Scouting kan het wel, en de Scouting Tono-groep laat dit graag zien tijdens de Open Ochtend op 13 september 2014.

Waterweg Dichtbij, 3 september 2014, pagina 29

Scouting Tono-groep start nieuw seizoen

Zaterdag 6 september start het nieuwe seizoen bij de Scouting Tono-groep. Vanaf dan zijn alle leden wekelijks weer welkom om avontuurlijke activiteiten te ondernemen waarmee ze worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

In de Waterweg Dichtbij van 6 augustus 2014 staat een artikel over het kamp van de welpen en de scouts op pagina 10

Welpen terug uit oertijd

De Scouting Tono-groep keerde afgelopen week terug van hun jaarlijkse zomerkamp. De meisjes en jongens hielden een tijdreizigerskamp, dat hen onder meer in de oertijd, de tijd van de Romeinen en in de toekomst bracht. Ook de scouts van de Scouting Tono-groep zijn terug van hun zomerkamp.

 Op pagina 35 van de Maassluise Courant van 26 juni 2014

Welpen ontdekken zeilen

Scouting Regio Maasdelta organiseerde voor alle welpen een kennismakingsmiddag zeilen op het Zeeverkenner Centrum Oosterland in Brielle. Ook de welpen van de Scouting Tono-groep deden mee.

De IJsselbode van 25 juni 2014, pagina 4

Scouting Tono-groep geniet op boerderij

De welpen van de Scouting Tono-groep mochten een weekend logeren op een echte boerderij. Slapen in de hooischuur naast 93 koeien. 's Ochtends vroeg helpen met melken en kaas maken.

Waterweg Dichtbij, pagina 5

Schiedamse Scout ontdekken boerenleven

De welpen van de Scouting Tono-groep mochten een weekend logeren op een echte boerderij. Slapen in de hooischuur naast 93 koeien. 's Ochtends vroeg helpen met melken en kaas maken.

 In de Waterweg Dichtbij van 18 juni 2014 wordt het vlotten bouwen beschreven op pagina 17

Vlotten bouwen bij de Scouting Tono-groep

Eindelijk brak de zon goed door en kon Schiedam genieten van het mooie weer. De Scouts van de Scouting Tono-groep maakten hier direct gebruik van door vlotten te bouwen.

Het Nieuwe Stadsblad, op pagina 3

Koninklijke onderscheiding voor penningmeester Scouting Tono-groep

Jan Lemmen, penningmeester van de Stichting Scouting Tono, is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Dichtbij Waterweg van 7 mei 2014, op pagina 3

Dodenherdenking 2014

Tijdens de dodenherdenking 2014 zorgden de scouts van de Schiedamse Scoutinggroepen voor de vlaggenwacht, de erehaag en het aangeven van de kransen.

De Dichtbij Waterweg, op pagina 3

Ruim duizend euro voor de Scouting Tono-groep

Een jaar lang spaarden klanten van de Specsavers-vestiging in Vlaardingen voor twee goede doelen. Een deel van de opbrengst is voor de Scouting Tono-groep. Specsavers medewerker Peter de Leeuwe kwam speciaal naar het groepshuis van de scouts om zelf de meisjes en jongens de cheque te overhandigen.

De Dichtbij Waterweg, op pagina 5

Burgemeester Lamers opent Scoutingdag

Burgemeester Lamers opende de Schiedamse Scoutingdag. De scouts lieten daarna de kinderen van Schiedam zien wat er zoal te beleven valt bij scouting.

Het Algemeen Dagblad/Rotterdams Dagblad, katern Waterweg

Kennis maken met avonturen van scouts

Zaterdag houden de Schiedamse Scoutinggroepen de Schiedamse Scoutingdag op het land van belofte.

De Groot Vlaardingen op pagina 33

Welpen ontdekken Maeslantkering

Ruim 100 welpen van Scouting Regio Maasdelta brachten een bezoek aan de Maeslantkering, ´s werelds grootste beweegbare stormvloedkering.

De Dichtbij Waterweg op pagina 20

Koetshuis opgeknapt

Tijdens de nationale NL-Doetdag gingen de vrijwilligers van de Scouting Tono-groep aan de slag in hun groepshuis. De scouts kwamen zelfs spontaan helpen.

Het Nieuwe Stadsblad op pagina 21

Wie helpt ons mee?

De nationale NL-Doetdag staat voor de deur en de scouts van de Scouting Tono-groep gaan hun groepshuis opknappen. Wie komt er helpen?

Groot Vlaardingen op pagina 29

Specsavers sponsort Scouting Tono-groep

Specsavers Vlaardingen schenkt samen met haar klanten een totaalbedrag van 2.184,50 euro aan Cardiosport Rijnmond en de Scouting Tono-groep.

Het Nieuwe Stadsblad op pagina 17

Scouting Schiedam in overleg over uitvoering SchiedamsDOEN

Het idee van Scouting Schiedam is tweede geworden bij de SchiedamsDOEN wedstrijd. Rien Adriaanse (Scouting BvH) en Richard Spruit (Scouting Tono-groep) waren aanwezig bij de lunch waar de winnende ideeen werden besproken met de burgemeester en de wethouders.

De Dichtbij Waterweg op pagina 4

Scouts vieren Denkdag

Over heel de wereld vierden scoutinggroepen zaterdag Denkdag. Ook de Schiedamse Scouting Tono-groep vierde deze internationale feestdag, en wel met overvliegen.

De Dichtbij Waterweg op pagina 26

Jaaroverzicht 2013 Dichtbij Waterweg

Ook in het jaaroverzicht 2013 van de Dichtbij Waterweg kwam een artikel over de Scouting Tono-groep voor.

De Dichtbij Waterweg op pagina 11

Uilen op bezoek bij Scouting Tono-groep

Natuurbeleving hoort bij Scouting. De welpen en scouts waren dan ook erg enthousiast toen ze bezoek kregen van echte uilen.

Ook de Maasluise Courant van donderdag 31 oktober drukt het verhaal van Leanne af, en wel op pagina 27

Zwemspetterfestijn voor 125 welpen

Op 26 oktober 2013 hield Scouting Regio Maasdelta het Zwemspetterfestijn voor 125 welpen uit de regio. Ook de welpen van de Scouting Tono-groep vermaakten zich hier prima.

Pagina 19 van het Nieuwe Stadsblad van 14 augustus 2013

Straatfeest in West

De van Smaleveldstraat in Schiedam West organiseert een straatfeest, en de Scouting Tono-groep komt helpen.

Het Algemeen Dagblad met een stukje in het katern Waterweg, op pagina 8

Kinderen mogen komen kijken bij Scouting Tono

Op 14 september 2013 houdt de Scouting Tono-groep een Open Ochtend. Alle meisjes en jongens tussen de 7 en 15 jaar oud mogen zo binnenlopen op zaterdagochtend bij de scouts aan de Sweelincksingel 3 in Schiedam.

Het Nieuwe Stadsblad op pagina 22

Touwtrekken op het water

Tijdens de Brandersfeesten organiseren de Schiedamse Scoutinggroepen en de Zeekadetten de Brandersspelen. De Zeekadetten introduceren hierin een nieuw onderdeel, het bungyroeien.

Advertentie op pagina 24 van het Nieuwe Stadsblad. Klik voor een grotere afbeelding.

Laat je uitdagen

De Stichting Specsaver Steunt steunt in 2013 de Scouting Tono-groep. Op 4 september gaf Specsavers daarom deze advertentie in het Nieuwe Stadsblad cadeau aan de Scouting Tono-groep.

Pagina 6 van het katern Waterweg in het Algemeen Dagblad van 22 augustus 2013

Brandersfeesten Schiedam

De Schiedamse Scoutinggroepen organiseren, samen met de Zeekadetten, de Brandersspelen tijdens de Brandersfeesten.

Voorpagina Dichtbij Waterweg van 31 juli 2013

Zomerkamp welpen en scouts weer ten einde

Met een kampvuur sloten de welpen en scouts van de Scouting Tono-groep hun geslaagde zomerkampen af.

Pagina 6 van Katern Waterweg

Vandalen moeten Scouting betalen

Na een uitspraak van de jeugdrechtbank te Rotterdam moeten nu drie van de vier vandalen een schadevergoeding betalen aan de Scouting Tono-groep. De vierde moet nog voorkomen.

Pagina 3 van de Dichtbij Waterweg van 24 juli 2013

Scouts brengen nieuw speelgoed voor varkentjes Mona en Lisa

De Scouts van de Scouting Tono-groep zamelden geld in met een flessenactie, 175 euro. Hiermee kochten ze nieuw speelgoed voor de dieren van kinderboerderij het Hoefblad in het Beatrixpark in Schiedam.

Dichtbij Waterweg, Voorpagina

Scouts spelen voor bakker

'Leerzaam en leuk', is een van de motto's van Scouting. Daar kan nu ook 'lekker' aan toe worden gevoegd nu de Scouting van de Scouting Tono-groep op bezoek gingen bij Spartabakker Louis.

In de Dichtbij Waterweg van woensdag 12 juni 2013 wist de krant op pagina 3 het verhaal op te tekenen uit de mond van Megan Spruit

Schiedamse welp wint landelijke scoutingprijsvraag

Megan Spruit, welp bij de Scouting Tono-groep, deed mee aan een prijsvraag in het blad 'Scouting Magazine'. En won onverwachts de wedstrijd.

Het Nieuwe Stadsblad, pagina 13

Welpen op zoek naar vreemde figuren in Vlaardingen

Wie zaterdag in Vlaardingen kwam zag enkele wel heel gekke figuren rondlopen. Een clown, ninja turtle of een Viking. De welpen van Scouting Regio Maasdelta hielden een vossenjacht. En de welpen van de Scouting Tono-groep deden ook mee.

Het Nieuwe Stadsblad, pagina 5

Statiegeld voor kinderboerderij 't Hoefblad

Kamperen in een tent, koken op houtvuur en veel plezier maken, het hoort allemaal bij Scouting. Maar Scouting is ook maatschappelijk betrokken bezig zijn. Daarom zijn de scouts van de Scouting Tono-groep al weken bezig lege flessen te verzamelen. Met de opbrengst willen ze kinderboerderij ’t Hoefblad steunen.

Katern Waterweg van het Algemeen Dagblad, pagina 2

Onderzoek naar zieke scouts

Tijdens de dodenherdeking van 2013 werden vier scouts van de vier Schiedamse Scoutinggroepen die deelnamen aan de ceremonie van de dodenherdenking duizelig. Scouting Schiedam wil graag weten of hier een oorzaak voor te vinden is, zodat hier volgend jaar rekening mee gehouden kan worden.

Voorpagina Dichtbij Waterweg

Scouts volbrengen de Duinenmars

Bevers, welpen en scouts vertrokken zaterdag of zondag naar de Duinenmars om daar 5, 10, 15 of 25 kilometer te wandelen door de duinen.

Katern Waterweg van het Algemeen Dagblad, pagina 6

Burgemeester Lamers opent Schiedamse Scoutingdag

Op zaterdag 20 april zal burgemeester Lamers de Schiedamse Scoutingdag openen. Van 12:00 tot 15:30 uur laten de vier Schiedamse Scoutinggroepen zien wat er zoal bij Scouting te beleven valt. En iedereen mag meedoen.

Voorpagina Dichtbij Waterweg

120 welpen smokkelen goud in drakenspel

Zo'n 120 welpen kwamen op 6 april 2013 bij elkaar in het Schiedamse Beatrixpark om het Groot Regiospel te spelen. Bij dit spel wisten de welpen van de Scouting Tono-groep een tweede plaats te behalen.

Waterweg Dichtbij, Voorpagina

Jubileümteken voor Sebastiaan

Groots aandacht in de Dichtbij Waterweg voor het 15-jaar jubileumteken dat aan Sebastiaan werd uitgereikt als dank voor zijn inzet bij de Scouting Tono-groep.

Waterweg Dichtbij, pagina 9

Tevreden over NLDoet

Tijdens de NLDoet-dag op 16 maart 2013 werdt op verschillende plekken in Schiedam deelgenomen aan NLDoet.

Het Nieuwe Stadsblad, pagina 9

Playbackshow Scouting Tono-groep

Al jaren organiseert de Scouting Tono-groep een Playbackshow voor haar leden. Een spannende strijd, en veel kinderen die de stap zetten om op het podium te gaan staan voor een uitgebreid publiek.

Het Nieuwe Stadsblad

Het Nieuwe Stadsblad, pagina 9

Op pagina 9 van het Nieuwe Stadsblad van 13 maart 2013 werden de winaars bij de leeftijdsgroep Welpen genoemd.

Het Nieuwe Stadsblad, voorpagina

Scouting Tono-groep hoopt op hulp tijdens NLDoet-dag

Ieder jaar organiseert het Oranjefonds de NLDoet-dag, de dag om eens te helpen bij een maatschappelijk relavante organisatie bij u in de buurt. De Scouting Tono-groep hoopt op hulp bij het onderhoud aan hun historische pand op de NLDoet-dag van 26 maart 2013.

Het AD/RD, katern Waterweg, pagina 5

Scouting Schiedam genomineerd voor D66 Valentijnsprijs

Elk jaar rijkt D66 Schiedam de Valentijnsprijs uit. De Valentijnsprijs wordt uitgereikt aan aanwoners, clubs en verenigingen die vrijwillig een positieve bijdrage leveren aan de leefomgeving. Voor de Valentijnsprijs 2013 heeft D66 Schiedam drie genomineerden bekend gemaakt, waaronder de vrijwilligers van Scouting Schiedam.

Leukste vereniging van Schiedam: De Scouting Tono-groep

In 2013 riep de internetsite 'de Leukste Vereniging van Nederland' de Scouting Tono-groep uit tot de Leukste Vereniging van Schiedam. Daarmee is de Scouting Tono-groep door naar de provinciale ronde.

Scout Monica Pool in de studio van Radio Schiedam

Leukste vereniging van Schiedam

In 2013 riep de internetsite 'de Leukste Vereniging van Nederland' de Scouting Tono-groep uit tot de Leukste Vereniging van Schiedam. Op Radio Schiedam werden scout Monica Pool en Bestuurslid Richard Spruit geinterviewd.

De Dichtbij Waterweg van 9 januari 2013, pagina 5

Erespeld voor Chil

Tijdens de kerstviering van de Scouting Tono-groep ontving Lukas van Mil (Chil), leider bij de scouts, het 15-jaar jubileumteken van Scouting Nederland. Dit scouting-ereteken werd uitgereikt door het bestuur als waardering voor de jarenlange inzet.

Het Nieuwe Stadsblad van 5 december 2012, pagina 3

Girls Unstoppable

Uit onderzoek blijkt dat wereldwijd 6 op de 10 meisjes stopt met activiteiten die ze leuk vinden omdat ze zich onzeker voelen. Dove en Scouting Nederland zijn een samenwerking aangegaan om hier wat aan te doen. Als een van de eersten in Nederland konden de meisjeswelpen van de Schiedamse Scouting Tono-groep de workshop ‘Girls unstoppable’ volgen in het kantoor van Dove in Vlaardingen.

Het Nieuwe Stadsblad, pagina 10

Verenigingendag

De winkeliersvereniging Hof van Spaland organiseerde een verenigingendag. Ook de Scouting Tono-groep deed mee.

Het Nieuwe Stadsblad, pagina 33

Open ochtend scouting

Op 1 september houdt de Scouting Tono-groep haar open ochtend. Voor de pers reden hier aandacht aan te besteden.

Het katern Waterweg van dinsdag 28 augustus, pagina 6

Kijken bij de scouts

Voor de open ochtend liet het Algemeen Dagblad/Rotterdams Dagblad weten dat de scouts alle kinderen uitnodigen om te komen kijken.

Het Nieuwe Stadsblad van 22 augustus 2012, pagina 9

Drijvende brug succes

De leiding van de Scouting Tono-groep gebruikte de vakantie om een drijvende brug uit te proberen.

Het AD/RD katern Waterweg van 21 augustus 2012.

Scouting gaat van start

Voor de start van het nieuwe scoutingseizoen plaatste het Algemeen Dagblad in het Waterwegkatern een kleine aankondiging.

Het AD/RD katern Waterweg van 25 juli 2012.

Welpen worden ridders

De Welpen en Scouts van de Scouting Tono-groep zijn teruggekeerd van hun kamp in 's Hertogenbosch dat hen naar de middeleeuwen bracht.

Het AD/RD katern Waterweg van 19 juli 2012.

Oproep Scouting Tono-groep voor stemmen

Specsavers heeft een leuke actie: stem op het goede doel van uw keuze, en Specsavers doneert een vast bedrag per verkochte bril of gehoortoestel. Stem op de Scouting Tono-groep.

De Echo Schiedam van 18 juli 2012, achterzijde

Scouts op kamp in Den Bosch

Na terugkomst van het zomerkamp waarbij zowel de Welpen als de Scouts op kamp waren geweest in Den Bosch drukte de Echo Schiedam een aardig artikel af.

De Echo Schiedam

De Echo Schiedam van 18 juli 2012, achterzijde

Op de achterpagina van de Echo Schiedam stond op woensdag 18 juli 2012 dit artikel.

Het AD/Rotterdams Dagblad van 4 juni 2012, pagina 5 van katern Waterweg

Scouting getipt over vandalen

Naar aanleiding van een twitteractie, berichten in de pers en een flyeractie zijn er bij de Scouting Tono-groep twee tips binnengekomen over de ingegooide ruiten bij het groephuis. In beide meldingen worden de namen van dezelfde verdachten genoemd. Het Algemeen Dagblad berichtte.

Het AD/Rotterdams Dagblad van 1 juni 2012, pagina 5 van katern Waterweg

Zorgen om scherm bij scouting afgenomen

Al eerder uitte voorzitter Richard Spruit zijn zorgen over het geluidsscherm dat langs de A20 zal worden gebouwd, pal achter het gebouw van de Scouting Tono-groep. De zorgen hierover zijn echter afgenomen nu de aannemer heeft laten weten te gaan boren in plaats van heien.

Het Nieuwe Stadsblad van 16 mei 2012, voorpagina

Scoutingdag op Land van Belofte

Op het Land van Belofte vond op zaterdag 12 mei de Schiedamse Scoutingdag plaats. Belangstellende Schiedammers kwamen een kijkje nemen bij de Scouts.

Het Nieuwe Stadsblad van 9 mei 2012, pagina 18

Problemen in de Plantage

In het Nieuwe Stadsblad van 12 mei een reactie van een lezer op de herinrichting van de Plantage. Op de foto heel wat scouts tijdens de dodenherdenking van 2012.

Het Nieuwe Stadsblad van 9 mei 2012, pagina 5

Scoutingdag in het centrum

Op zaterdag 12 mei nodigen de vier Schiedamse Scoutinggroepen jong en oud op tijdens de Schiedamse Scoutingdag. Deze dag van de Scouting BvH, Scouting Tono-groep, Scouting Taizé-groep en de Scouting Fransiscus-Lodewijkgroep wordt gehouden op het Land van Belofte, naast het standbeeld van Proostje.

Uit het Algemeen Dagblad

Schade Scouting ruim 1.600 Euro

Nadat eerder de ruiten van 't Koetshuis in waren gegooid, en het Algemeen Dagblad hier uitgebreid aandacht aan besteede, meldde de krant op 8 mei het schadebedrag.

Uit het Algemeen Dagblad, katern Waterweg, van 8 mei 2012

Scoutigdag

Zaterdag 12 mei 2012 houden de vier Schiedamse Scoutinggroepen de Schiedamse Scoutingdag op het Land van Belofte in het centrum van Schiedam. Het Algmeen Dagblad kondigde deze dag vast aan in het katern Waterweg.

De Echo Schiedam van 2 mei 2012 besteedde gelukkig ook aandacht aan het vandalisme bij het groepsgebouw

Oude boerderij Scouting Tono-groep slachtoffer vandalen

Op maandag 23 april 2012 bleek de Scouting Tono-groep geconfronteerd met grove vandalisme bij het groepshuis. Aan de voorzijde waren alle ruiten ingegooid en enkele stooktonnen etc. zijn in de sloot gegooid. De Scouting Tono-groep heeft een oproep gedaan aan omwonenden en wandelaars om te melden als er iets verdachts gezien is. Gelukkig pikten ook de lokale media dit op.

Oproep om te melden als er iets verdachts is gezien

Vandalen houden huis bij Scouting

Op maandag 23 april 2012 bleek de Scouting Tono-groep geconfronteerd met grove vandalisme bij het groepshuis. Aan de voorzijde waren alle ruiten ingegooid en enkele stooktonnen etc. zijn in de sloot gegooid. De Scouting Tono-groep heeft een oproep gedaan aan omwonenden en wandelaars om te melden als er iets verdachts gezien is.

Groot Vlaardingen  van 25 april 2012

Welpen redden jungle tijdens regiospel

Op 24 april 2012 hielden de welpen van Regio Maasdelta hun regiospel. In een actueel thema wisten de welpen de Jungle te redden van de overstromingen die de dieren teisterden.

In het Nieuwe Stadsblad een artikel over het kaderweekend

Oudste welpen keren weekend om

Op 10 en 11 maart 2012 hield Scouting Regio Maasdelta het kaderweekend voor de oudste welpen van kring Noord. De gidsen en help(st)ers van de groepen uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis hielden dit weekend in Rotterdam-Kralingen. Van de Scouting Tono-groep namen Delara, Joost, Leanne, Martijn, Sabrina en Tim deel.

Groot Vlaardingen over het regiosportfestijn voor de welpen

Bijna 100 welpen gymen er op los

Kinderen en jongeren sportief bezig laten zijn­ is een van de doelstellingen van Scouting. Zaterdag 4 februari verzamelden zo´n 90 welpen van verschillende Scoutinggroepen uit de regio zich bij de sportzaal aan het Kastanjedal in Maassluis. Buiten was het een wondere witte wereld door alle sneeuwval, dus de meisjes en jongens gingen snel naar binnen in de warme gymzaal. Voor de welpen waren verschillende leuke gymspelletjes georganiseerd, van basketbalestafette en touwklimmen tot paaltjesvoetbal.

Het artikel in de Echo Schiedam

Scouting maakt huisjes voor koulijdende vogels

De verwachtingen van het KNMI zijn dat de temparaturen gaan dalen tot 10 graden onder nul, en mogelijk zelfs nog kouder. De Scouts van de Scouting Tono-groep besloten de vogels te helpen en vogelhuisjes te bouwen.

Het artikel in het Algemeen Dagblad van 2 februari 2012

Scouts helpen vogels de winter door

De verwachtingen van het KNMI zijn dat de temparaturen gaan dalen tot 10 graden onder nul, en mogelijk zelfs nog kouder. De Scouts van de Scouting Tono-groep besloten de vogels te helpen en vogelhuisjes te bouwen.

Het artikel op de achterpagina van de Echo Schiedam

Welpen blazen kerstballen

Op 10 december 2011 maakten de welpen hun eigen kerstbal. Zij deden dit met glasblazen, onder begeleiding van Marja Bijl.

Het artikel op pagina 6 van de editie Waterweg

Kerstballen blazen

Op 10 december 2011 zullen de welpen hun eigen kerstbal gaan proberen te maken. Zij zullen dit doen met glasblazen, onder begeleiding van Marja Bijl.

Het Zuiden Barendrecht van 2 november 2011, pagina 19

Spetterfestijn voor welpen

Op 26 oktober hield Scouting Regio Maasdelta het Zwemspetterfestijn voor alle welpen uit de regio. Ook de Scouting Tono-groep nam deel. Verschillende kranten in de omgeving pikten het nieuws op, soms met foto’s van ’onze’ welpen.

Het Nieuwe Stadsblad van 28 september 2011

Zanddijk van bijna 40 meter

Scouts van de vier Schiedamse Scoutinggroepen hielpen tijdens de Brandersfeesten in Schiedam met de recordpoging zandzakkendijk maken. De scouts, bezig met de vlottenraces, waren door het Hoogheemraadschap gevraagd te helpen met de (officieuze) recordpoging.

Het artikel op de websites van De Echo Schiedam en Dichtbij Waterweg

Vlotten in de haven bij Brandersfeesten Schiedam

Tijdens de Brandersfeesten van 23 tot 25 oktober 2011 hielden de Scouts van de vier Schiedamse Scoutinggroepen de Vlottenraces. De Echo Schiedam liet weten dat door de Brandersfeesten hun krant vol was, maar plaatsten wel een stukje op hun website. Ook Dichtbij Waterweg nam dit bericht over.

Het Nieuwe Stadsblad van 21 september 2011, pagina 16

Zaterdag = Scoutdag

De vier Schiedamse Scoutinggroepen nemen gezamenlijk deel aan de Brandersfeesten in Schiedam. Als aankondiging hiervan plaatst het Nieuwe Stadsblad een kort artikel.

De voorpagina van De Maaskoerier op 14 september 2011

Vreemde snuiters en deftige dames in binnenstad

Op zaterdag 10 september 2011 organiseerde de regio Scouting Maasdelta een grote vossenjacht voor de Welpen van de regio. Zo´n 100 welpen namen deel. Verschillende kranten berichtte hierover. De meisjes en jongens van de Scouting Tono-groep uit Schiedam wonnen de vossenjacht.

De Postiljon Maassluis van 14 september 2011, achterpagina

Stadsomroeper in Maassluis

Tijdens de vossenjacht van de regio Scouting Maasdelta was er ook een stadsomroeper actief voor de open monumentendag. Hierdoor kwamen er ook heel wat welpen in de krant terecht.

Het Nieuwe Stadsblad van 24 augustus 2011, pagina 45

Welpen

Voor de uitgave van het Nieuwe Stadsblad van 24 augustus 2011 was er een persbericht ingestuurd over de aankomende Open Ochtend. Vreemd genoeg werd de meegezonden foto wel afgedrukt, maar geen tekst. Foutje van de krant?

De Echo Schiedam van 17 augustus 2011, achterpagina

Schotten bij Schiedamse Scouts

De Schotse deelneemsters van de Wereld Jamboree in Zweden op bezoek in Schiedam; ook de Echo Schiedam was dit opgevallen. Samen met een leuke foto op de omloop van museummolen De Nieuwe Palmboom plaatste de krant een ruim artikel.

Het Nieuwe Stadsblad van 10 augustus 2011, voorpagina

Kabouters worden Welpen

Na 77 jaar stoppen de Kabouters bij de Scouting Tono-groep. Niet dat er geen meisjes meer zijn, in tegendeel. De meisjes gaan vanaf augustus 2011 het Welpenspel spelen, net als de jongens.

Het Nieuwe Stadsblad van 10 augustus 2011, pagina 5

Schotse scouts op bezoek in Schiedam

Voor of na een Wereld Jamboree is het gebruik dat deelnemers uit andere landen 'Home Hospitality' wordt geboden: enkele dagen logeren bij een gastgezin in een ander land. Zo kunnen de deelnemers andere landen leren kennen en kennis maken met de cultuur.

De Echo Schiedam van 6 juli 2011, pagina 3

Gekwalificeerde scouts bij Tono

Ook de leiding van een scoutinggroep moet regelmatig op cursus. In het voorjaar van 2011 werden de meeste vrijwilligers van de Scouting Tono-groep gekwalificeerd volgens het nieuwe opleidingssysteem van Scouting Nederland.

Het Nieuwe Stadsblad van 29 juni 2011, pagina 35

Scouts gekwalificeerd

In het jublileumjaar van Scouting, 2010, ging ook de opleidingen van de scoutingvrijwilligers op de schop. Begin juni 2011 werden de meeste vrijwilligers van de Scouting Tono-groep ook gekwalificeerd. Het Nieuwe Stadsblad plaatste een kort berichtje hierover.

Gemeenteberichten Schiedam van 25 mei 2011, pagina 3

Wethouder Siljee opent Schiedamse scoutingdag

De Schiedamse Scoutingdag 2011 trok veel belangstelling, niet in de laatste plaats omdat wethouder Siljee de dag opende. Samen met jeugdleden van de vier Schiedamse Scoutinggroepen werden de vier groepsvlaggen gehesen. De wethouder hees daarbij de vlag van de gemeente Schiedam.

Het Algemeen Dagblad / Rotterdams, katern Waterweg van zaterdag 21 maart 2011

Schiedamse Scoutingdag 2011

De Schiedamse Scoutingdag trok heel wat belangstelling. Ook het Algemeen Dagblad / Rotterdams Dagblad besteede vooraf aandacht aan deze dag.

De Echo Schiedam van woensdag 18 mei 2011, pagina 3

De Schiedamse Scoutingdag 2011

Op zaterdag 21 mei 2011 organiseerden de vier Schiedamse Scoutinggroepen de Schiedamse Scoutingdag 2011. Verschillende kranten plaatsten de aankondiging van de komende dag.

De Echo Schiedam van 13 april 2011, pagina 20

Scouts wandelen mee in Duinenmars

Zaterdag 9 april was het heerlijk weer. Prachtig om de Duinenmars te lopen. De Scouts liepen, traditioneel, de 10 kilometerroute en de Kabouters en Welpen de 5 kilometer.

De Echo Schiedam van 13 april 2011, pagina 20

De Echo Schiedam plaatste een korte impressie op pagina 20 van de editie van 13 april 2011.

De Echo Schiedam van 30 maart 2011, pagina 3

Leren hoe kaas wordt gemaakt

Waar komt melk vandaan? Uit een koe natuurlijk. Op 25, 26 en 27 maart gingen de kabouters en welpen een weekend op bezoek op een echte melkboerderij, het boerderijweekend. Ook de pers was geïntresseerd.

De IJsselbode van 29 maart 2011, pagina 8

Schiedamse Scouts maken kaas op Oudewaterse boerderij

De IJsselbode, de lokale weekkrant van Oudewater en Montfoort, plaatste een bericht over het boerderijweekend van de Kabouters en Welpen.

De Echo Schiedam van 23 maart 2011, pagina 3

Handen uit de mouwen op NL-Doet dagen

Ook de Stichting Scouting Tono organiseerde een klussendag op de NL-doet dag van 2011. De Echo besteede hier aandacht aan.

De Echo Schiedam van 7 februari 2011, pagina 2

Zilveren waarderingsteken voor Toewiet

Verbaasd, maar trots was Antoinette Zwitserlood, beter bekend onder haar stafnaam ´Toewiet´, toen zij tijdens de nieuwjaarsreceptie van Scouting Regio Maasdelta het Zilveren Waarderingsteken van Scouting Nederland ontving.

De Echo Schiedam van 22 december 2010, pagina 3

Winterweekend voor Tono

Het was koud, en dat hoort ook een beetje zo bij het winterweekend van de Scouts van het Oerwoudvendel.

Het Nieuwe Stadsblad van 15 december 2010, pagina 28

Welpen op bezoek bij brandweer

Een bezoek bij de brandweer is altijd spannend, vooral als je als Kabouter of Welp ook alle auto´s mag bekijken en zelf mag gaan spuiten.

de Echo Schiedam van 25 augustus 2010, pagina 3

Open dag bij scouting Tono

Kamvuur maken, vlotten bouwen en avontuur beleven

De tweede opkomst van het nieuwe seizoen is min of meer traditioneel de open dag van de Scouting Tono-groep. Zo ook in 2010. De Echo plaatste een groot bericht op pagina 3.

de Echo Schiedam

de Echo Schiedam van 25 augustus 2010, pagina 3

In de Echo Schiedam van 25 augustus 2010 plaatst de krant een bericht over de komende open ochtend.

de Echo Schiedam van 6 oktober 2010, pagina 6

Petitie voor meer natuur

Scouting heeft natuur en natuurbeleving al jaren hoog in het vaandel staan. De kloof tussen kinderen en de natuur lijkt echter steeds groter te worden. Scouting Nederland is daarom een van de organisaties achter de petitie IederKindHeeftRechtOpNatuur. Ook de Scouting Tono-groep sluit zich daar van harte bij aan.

de Echo Schiedam van 22 september 2010, pagina 3

Groot feest voor Eeuwenoud Scouting

Scouting Regio Maasdelta vierde het eeuwfeest van Scouting met een groot feest voor alle Scouts uit de regio bij de Krabbeplas in Vlaardingen. De Echo Schiedam plaatste op woensdag 22 september een leuk stukje op pagina 3.

de Echo Schiedam van 4 augustus 2010, pagina 11

Scouts zijn terug in Schiedam

Na een geslaagd zomerkamp op de Jubileum Jamboree in Roermond keerden de Kabouters en Welpen erg voldaan weer terug. Ook de Echo maakte hier een bericht van.

het Nieuwe Stadsblad van 4 augustus 2010, pagina 3

Welpen terug van Jamboree

Ook het Nieuwe Stadsblad berichtte over het zomerkamp van de Kabouters en Welpen van de Glimwormpjeskring. Zij namen deel aan de Jubileum Jamboree in Roermond.

De Echo Schiedam van 28 juli 2010, pagina 11

Scouts zijn helemaal klaar voor megafeest

De Jubileum Jamboree (JubJaam100) was een van de vele hoogtepunten van de viering van het 100-jarig bestaan van Scouting in Nederland. De Echo Schiedam berichtte hier over.

Algemeen Dagblad van juli 2010, katern Waterweg.

Jonge scouts gaan op jubileumkamp

Scouting in Nederland bestaat 100 jaar! Een van de vele hoogtepunten van dit jubileumjaar was natuurlijk de Jubileum Jamboree in Roermond. De Kabouters en Welpen van de Glimwormpjesrkring waren er bij!

Het AD/Rotterdams Dagblad, editie Waterweg van 17 juni 2010

Scouting Tono vreest voor clubgebouw

De Stichting Scouting Tono beheert namens de Scouting Tono-groep o.a. ons groepshuis. Groot was dan ook de schrik toen bleek dat Rijkswaterstaat grote bouwplannen heeft achter ons gebouw. Tegen de geplande geluidswal hebben wij zeker geen bezwaar, maar het bouwen zelf levert de nodige risico's op voor ’t Koetshuis.

Het Nieuwe Stadsblad, 19 mei 2010, pagina 16

Een groot feest op Scouts2day

Op 16 mei 2010 was Utrecht een dag de Scoutinghoofdstad van Nederland. Bijna 25.000 scouts vierden daar het 100-jarige bestaan van Scouting. De Scouting Tono-groep was er bij.

Het Nieuwe Stadsblad, 30 maart 2010, voorpagina

Scout It Out

Op 27 maart 2010 vierden de Schiedamse Scoutinggroepen het 100-jarige bestaan van Scouting in Nederland samen met de kinderen in de stad. Ook de Scouting Tono-groep was van de partij.

Algemeen dagblad, katern Waterweg, 26 maart 2010, pagina 22

Scout It Out

De Schiedamse Scoutinggroepen vierden op 27 maart het 100-jarige bestaan van Scouting in Nederland met de Scout It Out. De kinderen uit de stad waren ook uitgenodigd.

Vooraankondiging in het Algemeen Dagblad/Rotterdams Nieuwsblad

Algemeen dagblad, katern Waterweg, 26 maart 2010, pagina 22

Een dag voor de Scout It Out plaatste het Algemeen Dagblad / Rotterdams Dagblad in het katern Waterweg een aankondiging van de Scout It Out. Pagina 22.

De Echo Schiedam, 24 maart 2010, achterpagina

Echte uilen voor een natuurles

Op 20 maart 2010 kwam een echte uilenier (zoals een valkenier, maar dan met echte uilen) op bezoek bij de Scouting Tono-groep. Hij nam ook 5 echte uilen mee.

Gemeenteberichten in het Nieuwe Stadsblad, 24 februari 2010, pagina 2

Scouting 100 jaar jong

Acht jeugdleden en een tiental vrijwilligers an de vier Schiedamse Scoutinggroepen kwamen op 4 februari een Jubileumtaart voor het gemeentebestuur aanbieden aan burgemeester Verver-Aartsen.

De Echo, editie Schiedam, 10 februari 2010, voorpagina

Jubilerende scouts trakteren

In 2010 wordt er een uniek jubileum gevierd. Scouting bestaat dan 100 jaar in Nederland. Om het feestjaar af te trappen boden Schiedamse scouts de burgemeester, wethouders en de gemeenteraad een jubileumtaart aan.

Het Nieuwe Stadsblad, 10 februari 2010, pagina 45

Jubileumtaart voor politiek Schiedam

In 2010 bestaat Scouting 100 jaar in Nederland. Voor de vier Schiedamse Scoutinggroepen aanleiding om op 4 februari van dat jaar de burgemeester, wethouders en de gemeenteraad een 100-jaar Scouting Jubileumtaart aan te bieden. We togen naar de Aleidazaal, de raadszaal van de gemeente Schiedam.

De kaft van het Groenoord Magazine, oktober 2009

Hutten bouwen aan de rand van Groenoord

Vlak na de zomervakantie kwam de pers eens op bezoek bij de Scouting Tono-groep. Niet voor een krant, maar voor het Groenoord Magazine, hêt blad over de Schiedamse wijk Groenoord. Intervieuws werden gehouden, foto´s gemaakt en enkele weken later stonden we in het magazine. Op de voorpagina nog wel!

Het artikel op pagina 13 van Maasstad Weekbladen, editie Schiedam

Scouts maken hutten van stel omgewaaide bomen

Na de storm rond hemelsvaart waren er twee bomen omgewaaid in onze boomgaard en een behoorlijk aantal takken afgebroken. De Kabouters en Welpen maakten van de nood een deugd door de stammen te gebruiken in hun huttenbouwweekend.

Het artikel op pagina 15 van Maasstad Weekbladen, editie Schiedam

Mijn vereniging

In de wekelijkse serie 'mijn vereniging' kan iedereen zijn of haar vereniging aanprijzen. In de Maaspost van 15 april 2009 was het de beurt aan de Scouting Tono-groep.

Het artikel op de voorpagina van Maasstad Weekbladen, editie Schiedam

Jubileum: samen 40 jaar bij Scouting Nederland

Het komt niet iedere week voor dat er twee lustrumtekens worden uitgereikt, vooral niet als dat goed is voor samen 40 jaar lidmaatschap van Scouting Nederland.

Het artikel op pagina 25 van Maasstad Weekbladen, editie Schiedam

Jubileumfeest voor het 75-jarig bestaan

Op 28 maart 2009 vierde de Scouting Tono-groep haar 75-jarige bestaan voor de eigen leden. Een van de hoogtepunten was de onthulling van het nieuwe gevelbord. De onthulling vond plaats door Mirjam Redeke, het nichtje van de oprichtster en naamgeefster van de groep.

Het artikel op pagina 7 van de Echo, editie Schiedam

Een geslaagde reünie

Na lange voorbereiden was het op 21 maart dan zo ver: de reünie ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Scouting Tono-groep. Ook de pers pikte het evenement op.

Het artikel op de voorpagina van de Echo, editie Schiedam

Scouting Tono 75 jaar

Voor de reünie die de Scouting Tono-groep organiseerde op de dag dat ze 75 jaar bestond, 21 maart 2009, is natuurlijk geprobeerd zoveel mogelijk ruchtbaarheid te genereren. Op woensdag 18 maart plaatste de Echo Schiedam een aankondiging van de reünie op haar voorpagina.

Het artikel op pagina 3 van de Maasstad Weekbladen, editie Schiedam

Zangtalent drijft boven bij Scouting

Al voor het 20e jaar organiseerde de Scouting Tono-groep de jaarlijkse Playbackshow voor haar leden. Zelfs na 20 jaar is de activiteit nog steeds razend populair onder de scouts. Na een generale repetitie op vrijdagavond die tot laat in de avond duurde, gaven de Kabouters, Welpen en Scouts een fantastische show op de zaterdagochtend voor ouders, bekenden en andere belangstellenden. De winnaars in de twee leeftijdscategorieën krijgen hun naam op de wisselbeker.

Het artikel op pagina 9 van de Maasstad Weekbladen, editie Schiedam

Scouts bakken ze bruin bij de bakker

De meeste mensen komen regelmatig bij de bakker. Maar 'achter' in de bakkerij zelf, daar mag je meestal niet komen. De Kabouters en Welpen van de Glimwormpjeskring mochten op zaterdag 1 februari daar wel eens rondkijken. Op uitnodiging van bakker van der Krogt.

Maasstad Weekbladen, editie Schiedam, plaatste het dit artikel op 14 januari 2009 op de voorpagina

Op zoek naar oudleden

Het jaar 2009 staat in het teken van het 75-jarig bestaan van de Scouting Tono-groep. In verschillende media hebben we geprobeerd een oproep te krijgen voor oud-leden om zich aan te melden voor de reunie van 21 maart 2009.

Op 24 december 2008 plaatste Het Nieuwe Stadsblad het volgende artikel op pagina 8

Scouting is op zoek naar... Scouts

Voor de oprichting van de nieuwe Scouts speltak bracht de Scouting Tono-groep een persbericht uit. Naar aanleiding van dit persbericht plaatste Het Nieuwe Stadsblad een artikel.

Op 29 oktober 2008 plaatste de Echo, editie Schiedam het volgende artikel op de achterpagina

Scouts zorgen voor contacten

In 2008 nam de Scouting Tono-groep samen met de Scouting Franciscus-Lodewijkgroep deel aan de Jota en de Joti en aan het Regio Radio Spel. En met resultaat: de twee groepen werden tweede in het regiospel.

Op 15 oktober 2008 plaatste de Echo, editie Schiedam het volgende artikel op pagina 6

Scouts gaan internationaal tijdens Jota en Joti

In 2008 nam de Scouting Tono-groep samen met de Scouting Franciscus-Lodewijkgroep deel aan de Jota en de Joti. De Echo berichtte over de het aankomende event.

 Op 8 mei 2008 plaatste Het Nieuwe Stadsblad het volgende artikel op pagina 8

Nationale Straatspeeldag

De Nationale Straatspeeldag 2008 was voor de Scouting Tono-groep aanleiding om haar medewerking te verlenen aan deze dag in de wijk Schiedam-West.

Het Nieuwe Stadsblad plaatste, eveneens op 23 maart 2008, het volgende stukje

Nationale Scoutingdag op 29 maart

De Nationale Scoutingdag op 29 maart 2008 heeft de aandacht getrokken van de pers. In verschillende kranten werden er berichten geplaatst.

Op 31 oktober 2007 plaatste Het Schiedams Niewsblad het volgende artikel op pagina 8

Scouts nemen een kikje op boerderij

In oktober 2007 hielden de Kabouters en Welpen van de Glimwormpjeskring een bijzonder leuk en geslaagd, maar ook erg koud weekend op een echte melkveeboerderij.

Maarten van Heest, Monica Spruit en Peter Sanstra ontvangen ieder het Bronzen Ereteken van de Vereniging Scouting Nederland.

Bronzen Eretekens voor drie vrijwilligers

Maarten van Heest, Monica Spruit en Peter Sanstra ontvangen ieder het Bronzen Ereteken van de Vereniging Scouting Nederland. Tijdens de Nationale Scoutingdag 2007 mocht groepsvoorzitter Sander van Heest de drie verraste vrijwilligers het hoge ereteken opspelden.

Maasstad weekbladen, editie Schiedam, pagina 11 van 23 maart 2005

Zilveren waarderingsteken voor scheidend voorzitter Tono-groep

Aan het einde van een geslaagde Nationale Scoutingdag was er voor de Scouts van de Scouting Tono-groep uit Schiedam nog een verrassing. Hun scheidend voorzitter, Richard Spruit, mocht uit handen van de regiovoorzitter een Zilveren Waarderingsteken van de Vereniging Scouting Nederland ontvangen.

Het Nieuwe Stadsblad van 20 november 2004. Foto: Richard Spruit (Dolfijn).

Harry Potter bij Scouting Tono

De Kabouters en Welpen van de Glimwormpjeskring hielden een Harry Potter weekend naar aanleiding van de rage rond de Harry Potter films. We kwamen er ook nog mee in de krant.

Pagina 2 van Maasstad Weekbladen, editie Schiedam, van 22 september 2004. Gemeenteberichten

Scoutinggebouw aangewezen als Gemeentelijk Monument

In Maasstad Weekbladen, editie Schiedam, publiceerde de gemeente Schiedam op 22 september 2004 de aanwijziging van het groepshuis van de Scouting Tono-groep, aan de Sweelincksingel 3 te Schiedam, tot Gemeentelijk Monument.

Voorpagina van het Maasstad weekbladen, editie Schiedam, van 22 september 2004

70 jaar Tono-groep

In verschillende weekbladen is een artikel verschenen over het feestje waarmee we ons 70-jarig jubileum vierden.

In het Schiedams Nieuwsblad, onderdeel van de Havenloods, is een artikel verschenen over het 70-jarig bestaandsfeest van de Scouting Tono-groep

Feestje bij de Scouting

In het Schiedams Nieuwsblad, onderdeel van de Havenloods, is een artikel verschenen over het 70-jarig bestaansfeest van de Scouting Tono-groep.

Pagina 13 van het Nieuwe Stadsblad van 15 september 2004

Jubileumfeest bij Scouting Tono

In Maasstad Weekbladen, editie Schiedam, verscheen op 15 september 2004 een aankondiging van het jubileumfeest dat we op 18 september 2004 vierden.

Pagina 6 van het Maasstad Weekbladen, editie Schiedam, van 25 augustus 2004

Schiedamse Scouts keren terug van Jamboree

In Maasstad Weekbladen, editie Schiedam, is een artikel verschenen naar aanleiding van de deelname van drie leden van de Scouting Tono-groep aan de Nationale Jamboree.

Pagina 19 van het Groot Vlaardingen van 8 mei 2003

Kabouters/Welpen houden heksenweekend

Het heksenweekend van de Glimworpjeskring in Oudewater heeft tot een artikel in het Groot Vlaardingen geleid. Op pagina 19 stond het volgende artikel.

Voorpagina van het Schiedams Nieuwsblad van 26 februari 2003

Scouts maken schoon

Op de voorpagina van het Schiedams Nieuwsblad van 26 februari 2003 stond vast de aankondiging van de Nationale Scoutingdag. Het thema was "Bewust van je omgeving".

Interview van Richard Spruit bij Radio Schiedam

Interview bij Radio Schiedam

Op zaterdag 15 februari zal de Scouting Tono-groep te horen zijn in het radioprogramma Passage 12.

Naar aanleiding van de uitzending van Look TV heeft Radio Schiedam gevraagd of we te gast willen zijn in het programma van Bart Noordegraaf. Het interview zal live uit worden gezonden en is om 11:30 te beluisteren. Het interview zal ongeveer 10 minuten duren en ingaan op de vrijwilligers en -werving van de Scouting Tono-groep.

Radio Schiedam

Voorpagina van Maaspost Schiedam, woensdag 5 februari 2003

Uitzending op Look TV

In de Maaspost Schiedam van 5 februari 2003 wordt de start van de uitzendingen van de vrijwilligersspotjes aangekondigd. Het spotje van de Scouting Tono-groep is het tweede spotje uit de serie dat uitgezonden zal worden.

Pagina 3 van het Nieuwe Stadsblad, donderdag 30 januari 2003

15e Playbackshow

Tijdens de Playbackshow van de Scouting Tono-groep zijn de Scouts even echte sterren, zo kopte het Schiedams Nieuwsblad op pagina drie van de krant van donderdag 30 januari. Aanleiding was de Playbackshow die op 25 januari 2003 voor de 15e keer werd georganiseerd.

Babbel (S. Dröge) en Miegel (G. Kooijman)

Spotje op Look TV

Op 18 januari 2003 zijn er opnamen gemaakt voor Look TV, het plaatselijke TV-station van Schiedam. Toevallig waren we die dag bezig met de playbackshow. Binnenkort is het filmpje van 60 seconden te zien op de lokale zender.

Pagina 13 van het Nieuwe Stadsblad, woensdag 15 januari 2003

Opening Beverlokaal

Op 11 januari 2003 is het nieuwe Beverlokaal geopend. De Bevers mochten zelf het lokaal openen door allemaal een van de linten voor de deur door te knippen.

Voorpagina van het Nieuwe Stadsblad, woensdag 23 oktober 2003

JOTA / JOTI 2002

Eens per jaar houden alle Scouts over de hele wereld de Jamboree On The Air / Jamboree on the Internet. Samen met de Scouting Burgemeester van Haarengroep kwamen we hiermee op de voorpagina van de krant.

Pagina drie van het Nieuwe Stadsblad. Foto: Monica Spruit (Manta)

Oprichting Redekestam

Op 5 oktober 2003 is de Redekestam opgericht. Bij het overvliegen vlogen de eerste 5 Explorers over waarmee de nieuwe speltak een feit is.

uit Het Nieuwe Stadsblad, 12 september 2002

Vleermuizen kijken

Na een uitnodiging van de gemeente Schiedam wilden de Kabouters en Welpen van de Glimwormpjeskring wel eens in het Beatrixpark kijken of er vleermuizen in de nestkasten zaten. Het weer was goed, de middag erg leuk, maar het aantal vleermuizen viel helaas tegen. Er werd er niet een gevonden.

Op woensdag 4 september plaatste Het Nieuwe Stadsblad deze foto met een uitgebreide tekst. Foto: Richard Spruit (Dolfijn)

Georganiseerd kattenkwaad

Met het beginnen van de scholen begint ook het nieuwe seizoen bij de Scouting Tono-groep. "Eigenlijk is Scouting een beetje georganiseerd kattenkwaad, zo zeggen wij wel eens bij de Scouting Tono-groep.

Pagina 3 van het Nieuwe Stadsblad, donderdag 15 augustus 2002

Groepskamp 2002

Juli 2002 hield de Scouting Tono-groep een groepskamp in Harderwijk. Het Schiedams Nieuwsblad plaatste een artikel op de voorpagina en een vervolgverhaal op pagina 3.

De Loco-burgemeester reikt het Zilveren Waarderingsteken uit.

Uitreiking Zilveren Waarderingsteken

Na 14 jaar als vrijwilliger aan de Scouting Tono-groep verbonden te zijn geweest ontving Hans van de Linde het Zilveren Waarderingsteken van de Vereniging Scouting Nederland.

Het Nieuwe Stadsblad van 26 maart 2002

Scouts maken schoon

De Nationale Scoutingdag 2002 werd aangegrepen om een goed te opzomeren rond het groepshuis.

De Maaspost Schiedam plaatste het onderstaande artikel op 25 juli 2001 op de voorpagina

Koninklijke onderscheiding

Mevrouw G. Meyer-Hoornweg, binnen onze groep beter bekend als Kwikkie, mocht uit handen van burgemeester Scheeres de versierselen van de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Grada is bij de Scouting Tono-groep jarenlang beverleidster en voorzitster van het stichtingsbestuur geweest.

Het Nieuwe Stadsblad van 5 juli 2001. Foto: Richard Spruit (Dolfijn)

In het zonnetje

Tijdens een één-ouderweekend van de Scouts werden twee scouts-stafleden in het zonnetje gezet.

 Het Groot Vlaardingen van 21 mei 2001

Regionale Scouting Wedstrijden

In 2001 hield Scouting Regio Maasdelta de Regionale Scouting Wedstrijden. Ook de scouts van de Scouting Tono-groep namen deel.

Het Nieuwe Stadsblad van 3 mei 2001. Foto: Richard Spruit (Dolfijn)

Alle vossen gepakt

De Scouts van het Oerwoudvendel organiseerden een vossenjacht voor de Kabouters en Welpen van de Glimwormpjeskring. In winkelcentrum Hof van Spaland, dus we trokken veel aandacht.

Het Nieuwe Stadsblad van 21 maart 2001

Spelactiviteiten bij Scouting Tono-groep

De Nationale Scoutingdag trok in 2001 aardig wat belangstelling.

Het Nieuwe Stadsblad van 14 februari 2001. Foto: Richard Spruit (Dolfijn)

Scouts door rookgordijn na brandalarm in groepshuis

Ieder jaar organiseert de Scouting Tono-groep een brandoefening voor al haar leden. We leggen uit wat er moet gebeuren bij een brand, hoe iedereen zich moet gedragen en oefenen daadwerkelijk een ontruiming. In 2001 kwam de brandweer zelfs op bezoek om te helpen bij de oefening.

Het Nieuwe Stadsblad van 31 januari 2001. Foto: Richard Spruit (Dolfijn)

Schiedamse natuurtalenten op podium bij Scouting Tono-groep

Een van de tradities bij de Scouting Tono-groep is de jaarlijkse play back show. In 2001 had ook de krant hier belangstelling voor.

De Postiljon Schiedam van 25 januari 2001, pagina onbekend

Vleermuizenkasten

De Kabouters en Welpen mochten helpen met het ophangen van een aantal vleermuizenkasten in het Prinses Beatrixpark.

De Postiljon Schiedam op 25 januari 2001, pagina onbekend

Playbacken bij de Scouting

Al een aantal jaren organiseerd de Scouting Tono-groep een jaarlijkse Play Back Show. In 1995 berichtte ook de Postiljon hier over.

Monica van der Boor toont hier haar 5-jaar jubileümteken.

Uitreiking eretekens

Op 3 november 1999 reikte de Scouting Tono-groep enkele eretekens uit aan een aantal van haar vrijwilligers. Dit gebeurde tijden het groepsweekend in Brabant.

De Postiljon, editie Schiedam, van 21 oktober 1998

Scouts ontmoeten elkaar in de lucht

The Jamboree on the Air is altijd een grote activiteit. De Postiljon besteedde er in 1998 een artikel aan op zijn voorpagina.

Het Nieuwe Stadsblad van 23 september 1998, pagina 21. Foto: Richard Spruit (Dolfijn)

Scouting Tono-groep zet vrijwilligers in het zonnetje

Een Scoutinggroep staat of valt met de inzet van haar vrijwilligers. Terecht dus dat deze regelmatig in het zonnetje worden gezet.

Het Nieuwe Stadsblad van 26 maart 1998, pagina 11

Scoutingdag

De Nationale Scoutindag van 1998 mocht ook rekenen op de nodige belangstelling in de pers.

Het Nieuwe Stadsblad van 25 februari 1998

Etalagespeurtocht

Ter gelegenheid van Baden Powelldag en Denkdag organiseerde het distrikt een activiteit voor de aangesloten scoutinggroepen.

Het Nieuwe Stadsblad van 16 oktober 1997

Scouts on the Air

The Jamboree on the Air is altijd een grote activiteit. Zo ook in 1997. De Scouting Tono-groep was te gast bij de Scouting Burgemeester van Haarengroep, samen met de Scouting Sint Franciscus-Lodewijkgroep.

Het Nieuwe Stadsblad

Het Nieuwe Stadsblad van 16 oktober 1997

Het Nieuwe Stadsblad van 16 oktober 1997.

Onbekende krant op 3 september 1997. Foto      van Bernhard van de Linde

Scouting Tono leert Schiedamse jongeren hun eigen talenten te ontwikkelen

We weten eigenlijk niet eens meer welke krant het nu is, we vermoeden het Nieuwe Stadsblad, maar er verscheen wel een fors artikel in een van de Schiedamse weekbladen.

Het Nieuwe Stadsblad van 29 mei 1997 op pagina 5

Fancy Fair bij Scouting

In mei 1997 hield de groep een actie voor o.a. een geluidsinstallatie. Het Nieuwe Stadsblad plaatste de oproep voor de fancy fair.

Het Schiedams Nieuwsblad plaatste op 3 april 1996 dit artikel op de voorpagina

Schiedamse Scouts op de promotietoer

Tijdens de Nationale Scoutingdag lieten de vier Schiedamse Scoutinggroepen zien wat Scouting nu eigenlijk is.

De Maaspost Schiedam van 3 april 1996 op pagina 11

Nationale Scoutingdag

De vier scoutinggroepen van Scouting Schiedam nemen ook in 1996 deel aan de Nationale Scoutingdag.

De voorpagina van de Maaspost van 21 februari 1996

Scouts vieren verjaardag Baden Powell

De voorpagina van de Maaspost was ingeruimd voor een groot artikel over de viering van Baden Powelldag.

 De voorpagina van de Maaspost van 16 augustus 1995. Het persbericht was verstuurd vanaf de Wereldjamboree in Dronten

Heimwee na Wereldjamboree

In de Maaspost was een groot artikel ingeruimd over de Wereldjamboree nadat alle deelnemers terug waren gekeerd.

De Maaspost plaatste op 19 juli 1995 dit artikel in haar edities van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis

18e Wereld Jamboree in Dronten

'De jeugd heeft de toekomst'

Vanuit Schiedam namen 6 personen deel aan de Wereld Jamboree in Dronten: twee van de Scouting Franciscus_lodewijkgroep en vier van de Scouting Tono-groep. De Maaspost berichtte hierover in haar edities van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.

 Het Nieuwe Stadsblad plaatste op 19 juli 1995 dit artikel op pagina 9

Foto album als bedankje

De gemeente Schiedam verstrekte subsidie aan een aantal jeugdleden (jongeren) van onze groep om de eerste Europese Jamboree bij te kunnen wonen. Als bedankje voor de gemeente boden twee van de deelneemsters de burgemeester een fotoboek aan.

Op pagina 5 plaatste de Maaspost Schiedam bovenstaand artikel in haar krant van 12 juli 1995

Tono-groep bedankt burgemeester Scheeres

De gemeente Schiedam heeft het met een financiele bijdrage mogelijk gemaakt dat een aantal van onze Explorers deelnamen aan de Europese Jamboree en twee Explorers deelnamen aan de Wereldjamboree in Dronten. Om de gemeente te bedankten werd een fotoboek aangeboden.

Op pagina 12 plaatste de combinatie het Schiedams Nieuwsblad/de Havenloods bovenstaand artikel in hun editie van 12 april. Foto: Richard Spruit (Dolfijn)

Leeuw bezoekt Scouts

De mascotte van Scouting Nederland, Scouty, bracht een bezoek aan de Scouting Tono-groep. Het Nieuwe Stadsblad/de Havenloods berichtte hierover.

Op pagina 11 plaatste het Schiedams Nieuwsblad bovenstaand artikel in hun editie van 29 maart 1995

Slimme Scouts

De vier Schiedamse Scoutinggroepen van Scouting Schiedam vierden de Nationale Scoutingdag gezamenlijk. Het Nieuwe Stadsblad berichtte hierover.

Het Schiedams Nieuwsblad plaatste op 22 maart 1995 dit artikel op pagina 7

Nationale Scoutingdag

De vier Schiedamse Scoutinggroepen van Scouting Schiedam vierden de Nationale Scoutingdag gezamenlijk. Het Schiedams Nieuwsblad plaatste de aankondiging.

Het Nieuwe Stadsblad plaatste op 26 januari 1995 deze ingezonden brief op pagina 3

Groen moet groen blijven

Naar aanleiding van de strijd van de bewonerscommissie Groenoord-Zuid en de Scouting Tono-groep in 1994 tegen de bouw van een hotel in de boomgaard plaatste het Nieuwe Stadsblad een ingezonden brief.

 Het Schiedams Nieuwsblad plaatste op 16 augustus 1994 dit artikel

'We zijn weer thuis'

De Explorers van de Scouting Tono-groep namen deel aan de eerste Europese Jamboree. In het Schiedams Nieuwsblad werd een foto van R. Spruit (Dolfijn) afgedrukt en een kort verslag.

Het Nieuwe Stadsblad plaatste op 5 augustus 1994 dit artikel op de voorpagina

Scouts uit Velenje in Schiedam

Vanuit de Schiedamse partnerstad Velenje kwamen 50 scouts op bezoek. De leden van de Scouting Sint Fransiscus-Lodewijkgroep en de Scouting Tono-groep toonden zich echte gastheren en -vrouwen.

Het Schiedams Nieuwsblad plaatste op 2 augustus 1994 dit artikel

Sloveense scouts op bezoek

Vanuit de Schiedamse partnerstad Velenje kwamen 50 scouts op bezoek. De leden van de Scouting Sint Franciscus-Lodewijkgroep en de Scouting Tono-groep toonden zich echte gastheren en -vrouwen.

Het Rotterdams Dagblad plaatste op 1 augustus 1994 dit artikel

Ze bijten niet hoor. Ze spreken allemaal Engels

Vanuit de Schiedamse partnerstad Velenje kwamen 50 scouts op bezoek. De leden van de Scouting Sint Franciscus-Lodewijkgroep en de Scouting Tono-groep toonden zich echte gastheren en -vrouwen.

 In de Havenloods van 19 mei 1994 verscheen dit artikel

PvdAa'er Siljee stelt eisen aan bouw Bastionhotel

In 1994 werd bekend dat de gemeente toestemming wilde verlenen voor de bouw van een Bastionhotel in de boomgaard naast boerderij Landvreugd. De bewonerscommissie Groenoord-Zuid en de Scouting Tono-groep protesteerden. In de Havenloods van 19 mei 1994 verscheen hier een artikel over.

In het Nieuwe Stadsblad  van 19 mei 1994 verscheen dit artikel. Foto: Richard Spruit (Dolfijn)

Bouw Bastionhotel blijft omstreden

In 1994 werd bekend dat de gemeente toestemming wilde verlenen voor de bouw van een Bastionhotel in de boomgaard naast boerderij Landvreugd. De bewonerscommissie Groenoord-Zuid en de Scouting Tono-groep protesteerden. In het Nieuwe Stadsblad van 19 mei 1994 verscheen hier een artikel over.

Het Nieuwe Stadsblad plaatste in mei 1994 dit artikel

Directie Bastion eist voortaan garanties

In mei 1994 besloot de gemeenteraad van Schiedam definitief dat er geen Bastionhotel gebouwd mocht worden in de boomgaard naast boerderij Landvreugd. De Scouting Tono-groep was hier uiteraard erg blij mee.

In het Rotterdams Nieuwsblad verscheen op 6 mei 1994 dit artikel

Bastion mag geen hotel bouwen aan Sweelincksingel

In 1994 werd bekend dat de gemeente toestemming wilde verlenen voor de bouw van een Bastionhotel in de boomgaard naast boerderij Landvreugd. De bewonerscommissie Groenoord-Zuid en de Scouting Tono-groep protesteerden. In het Rotterdams nieuwsblad van 6 mei 1994 verscheen hier een artikel over.

In het Rotterdams Dagblad verscheen op 5 mei 1994 deze ingezonden brief

Een rooie gemeente geeft om groen

In 1994 werd bekend dat de gemeente toestemming wilde verlenen voor de bouw van een Bastionhotel in de boomgaard naast boerderij Landvreugd. De bewonerscommissie Groenoord-Zuid en de Scouting Tono-groep protesteerden. In het Rotterdams Dagblad van 5 mei 1994 gaf Kor Kegel middels een ingezonden brief zijn visie.

 In het Schiedams Nieuwsblad verscheen op 3 mei 1994 dit artikel

Scouting heeft nog hoop

In 1994 werd bekend dat de gemeente toestemming wilde verlenen voor de bouw van een Bastionhotel in de boomgaard naast boerderij Landvreugd. De bewonerscommissie Groenoord-Zuid en de Scouting Tono-groep protesteerden. In het Schiedams Nieuwsblad van 3 mei 1994 verscheen hier een artikel over.

In het Rotterdams Dagblad  van 28 april 1994 verscheen dit artikel

Scouting zit in zak en as: boomgaard plat voor hotel

In 1994 werd bekend dat de gemeente toestemming wilde verlenen voor de bouw van een Bastionhotel in de boomgaard naast boerderij Landvreugd. De bewonerscommissie Groenoord-Zuid en de Scouting Tono-groep protesteerden. In het Rotterdams Dagblad van 28 april 1994 verscheen hier een artikel over.

 In de Havenloods  van 14 april 1994 verscheen dit artikel. Foto: Richard Spruit (Dolfijn)

Verzet tegen bouw hotel bij jubileum scouts

Begin 1994, nog tijdens de viering van ons 60-jarig bestaan, maakte de gemeente Schiedam bekend toestemming te willen verlenen voor het bouwen van een Bastionhotel in de boomgaard naast boerderij Landvreugd. We zochten contact met de bewonerscommissie Groenoord-Zuid en tekenden bezwaar aan.

Het Nieuwe Stadsblad plaatste het onderstaande artikel op 12 april 1994

Scouts in handelsmissie

In april 1994 namen de Scouts van de Scouting Tono-groep deel aan de Regionale Distriks Wedstrijden van Scouting District Rijnmond.

In het Nieuwe Stadsblad van 30 maart 1994 verscheen dit artikel. Foto: Richard Spruit (Dolfijn)

Tono-scouts tonen met trots hun gerenoveerde groepshuis

In 1994 heropende de Scouting Tono-groep, na een renovatie van 5 jaar, haar groepshuis; 't Koetshuis. Loco-burgemeester Bart de Leede verrichte de openingshandeling.

 de Havenloods, editie Schiedam, plaatste het onderstaande artikel op 17 maart 1994 op pagina 3

Bevers tobben niet meer

Van 1990 tot 1995 renoveerde de Scouting Tono-groep haar groepshuis. Het 60-jarige jubileum werd aangegrepen om de nieuwsbladen eens uit te nodigen.

 In het Rotterdams Dagblad van 16 maart 1994 verscheen dit artikel

Protesten tegen bouw Bastion-hotel

Begin 1994, nog tijdens de viering van ons 60-jarig bestaan, maakte de gemeente Schiedam bekend toestemming te willen verlenen voor het bouwen van een Bastionhotel in de boomgaard naast boerderij Landvreugd. We zochten contact met de bewonerscommissie Groenoord-Zuid en tekenden bezwaar aan.

Share