Tono Tamtam oktober 2021


Tono Tamtam oktober 2021
jaargang 20, nr. 9 (uitgave 197)

Veel nieuwe gezichten bij de bevers, overvliegers bij de welpen en heerlijke tosti en een nieuw bestuur bij de explorers.

Lees de Tono Tamtam van oktober 2021

Een artikel uit deze tamtam

De Draak en de Wapenwinkel

De eerste maand zit er alweer op en de opkomsten zijn in volle gang. De eerste opkomst hebben we allemaal kennismakingsspelletjes gedaan, want er waren een hoop nieuwe Welpen en ook nieuwe Welpenleiding.

Van de Bevers zijn Rein en Fenna overgevlogen naar de Welpen, van harte welkom. Voor het overvliegen moesten ze wel laten zien dat de Welpen aankunnen. Ze hebben onder een zeil doorgekropen, over een tak heen geklommen met een touwladder, over tonnen gerold en over een V-brug gelopen. Het einde bestond uit een spinnenweb, waarachter de Welpen aan stonden te wachten om ze op te vangen.

De Welpen hebben ook – echt zelf – een kampvuurtje gemaakt en de oudste Welpen hebben hun zakmesinsigne gehaald. Op dit zelfgebouwde kampvuur zijn tosti’s gemaakt (BBQ-tip!).

De laatste opkomst van deze maand zijn de Welpen het Prinses Beatrixpark in geweest om de draak te zoeken om goudklompjes te bemachtigen en daarmee hun fort te versterken of andere forten te overvallen met wapens tijdens De Gouden Draak & de Wapenwinkel.