Welpen worden scouts

Het overvliegen is traditioneel een beetje een uitdaging. Om van de welpen naar de scouts over te vliegen mochten de kinderen een touwbrug over de Sweelincksingel oversteken. Het Nieuwe Stadsblad van 2 juni 2021 toonde een foto op pagina 4.

Het Nieuwe Stadsblad

Het Nieuwe Stadsblad van 2 juni 2021 toonde een foto van het overvliegen, met een artikel, op pagina 4 van hun krant.

Op pagina 4 in het Nieuwe Stadsblad van 2 juni 2021 een artikel over het overvliegen van de welpen

Op pagina 4 in het Nieuwe Stadsblad van 2 juni 2021 zien we  welpen Eva op de touwbrug tijdens het overvliegen naar de scouts.

Welpen worden scouts

Ze keken er best tegenop om over de touwbrug over het water te gaan, de oudste welpen van de Scouting Tono-groep.

Schiedam – Toen ze eenmaal gegaan waren, wilden ze nog een keer. En nog een keer. Aan de andere kant van de touwbrug wrden ze verwelkomd bij de scouts. "Ik was best zenuwachtig", zo vertelt de 11-jarie Floor, een van de drie meisjes die de oudste welpen van de Scouting Tono-groep zijn. "Als je van de welpen naar de volgende leeftijdsgroep gaat, naar de scouts, is dat altijd een beetje een uitdaging. Ik keek er ook best een beetje tegenop toen ze vorige week vertelden dat we met een touwbrug van de welpen naar de scouts zouden gaa, maar het is dus echt leuk. "Het overstappen naar een volgende leeftijdsgroep heet bij de scouting traditioneel 'overvliegen'. Dit gaat altijd een beetje symbolisch, zoals met een bootje, via een hindernisbaan om zoals deze keer met een touwbrug over de Seelincksingel waar de Scouting Tono-groep haar greopsgebouw heeft. Floor, Annika en Eva voelen zich ondertussen al helemaal thuis in de leeftijdsgroep van de scouts. Evan kijkt al uit naar de komende weken "Bij de scouts doe je weer wat uitdagender dingen, zoals grote hikes, of ga je kamperen in tenten. Ik heb daar al echt zin in". Zie www.scoutingtono.nl