Scouting in Bliep Doeboek

In juni van 2022 is aan alle leerlingen van alle basisscholen in Schiedam het Bliep Doeboek uitgedeeld. Hiermee kunnen de leerlingen leuk bezig zijn in de zomervakantie, en ongemerkt ook nog wat leren. Dat sluit goed aan bij de werkwijze van Scouting. Daarom kom Scouting ook aan bod in dit Bliep Doeboek van 2022.

Bliep Doeboek

De Kleine Ambassade is een organisatie die zich specialiseert in jeugdparticipatie. Voor alle leerlingen van (jawel) álle basisscholen in Schiedam maakten zij het Bliep Doeboek. Een boek met activiteiten voor de zomervakantie, en als thema Bliep, het initiatief dat alle kinderen mee laat doen.

Het eerst wat we van Scouting tegenkomen is onze eigen Scouting Tono-groep Bliep Ambassadeur op pagina 16, als het onderwerp van het doeboek is "lekker naar buiten".

Op pagina 16 van het Bliep Doeboek onze eigen Richard Spruit (Dolfijn) die vertelt over het meedoen met Scouting, ook als je ouders een laag inkomen hebben

Bliep Ambassadeur Richard Spruit (Dolfijn)

Scouting

De pagina's 22 en 23 zijn eigenlijk helemaal aan scouting-activiteiten gewijd.

Scouting is het hoofdthema van de pagina's 22 en 23

Ook bij Scouting?

Op de laatste pagina wordt de Scouting Tono-groep nog even bedankt voor de hulp bij het ontwikkelen van het Bliep Doeboek.

Bliep Ambassadeur Richard Spruit (Dolfijn)